Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dunărea a inundat mai multe zone agricole din Dolj


Creşterea nivelului Dunării a afectat mai multe suprafeţe riverane situate în zonele joase, neîndiguite, predispuse la inundaţii pe sectorul Ciupercenii Noi - Desa - Pisculet: Au fost inundate păşuni şi fâneţe naturale, fără a fi afectate terenuri agricole, gospodării.
Pe drumul judetean DJ 553 Calafat - Ciupercenii Vechi situat în imediata apropiere a fluviului, apa a pătruns pe carosabil pe toată lăţimea între km 2-3, pe trei tronsoane: primul cu lungimea de aproximativ 170 m, înălţimea apei fiind cuprinsă între 20-25cm, al doilea tronson cu o lungime de aproximativ 220 m şi înălţimea de 40 cm, iar al treilea tronson cu o lungime de aproximativ 10 m unde apa a cuprins din lăţimea şoselei decât 1-1,5 m din margini pe ambele părţi şi se apropie de axul drumului.

Datorită situaţiei pe DJ 553 s-au pus bariere pentru devierea circulaţiei, pe varianta ocolitoare prin pădure, situată paralel cu DJ 553. Acest drum a fost amenajat în prealabil de Autoritatea publică locală Calafat împreună cu cei de la Drumuri judeţene. Apa a pătruns pe cheul din faţa Căpităniei portului Calafat aproximativ 1,5 m cu înălţimea lamei de apă de 5 cm. În triaj, în dreptul pontonului Poliţiei de Frontieră, sunt inundate liniile nefuncţionale 7,6,5,4 ce aparţin portului Calafat. Activitatea în punctul de frontiera Calafat se desfăşoară normal. Datorită creşterii nivelurilor fluviului Dunărea în Port Bechet apa a trecut peste cheu, inundând căile de acces. Grosimea lamei de apă fiind cuprinsă între 2-35 cm.

La SPET Bechet în punctul de trecere frontieră Bechet pe pista de îmbarcare a autovehiculelor nu se mai tranzitează autoturisme şi autocare, deoarece pista de îmbarcare este inundată în intregime cu o lamă de apă care variază între 0-85-95 cm (drumul de acces fiind în pantă). Prin punctul de trecere a frontierei Bechet, tranzitează cu mare dificultate doar tirurile în timpul zilei începând cu ora 7.00, până la ora 19.00 pe timpul nopţii activitatea fiind sistată. Autoturismele şi autocarele sunt redirecţionate către punctul de trecere a frontierei Calafat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Efectele produse de creşterea nivelurilor, revărsarea fluviului Dunărea precum şi a infiltraţiilor pe suprafeţele din lunca Dunării, au fost transmise de către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor afectate astfel:Desa: 1058 ha, din care: păşuni şi fâneţe: 406 ha; fond forestier: 304 ha; teren arabil 348 ha (268 ha grau si 80 ha porumb); Ciupercenii Noi: 150 ha păşuni şi fâneţe; Calafat -Cartier Ciupercenii Vechi: 568 ha din care: păşuni şi fâneţe: 415 ha, păduri: 153 ha; Poiana Mare: 400 ha pasuni din care: 220 ha proprietatea Primăriei, 180 ha proprietatea cetăţenilor; podeţul de trecere situat pe un drum de exploatare din punctul “Ghengher” impracticabil.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016