Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Echitate în plăţile directe între noile şi vechile state ale UE, în noua Politică Agricolă Comună


Sistemul echitabil de repartizare al plăţilor directe între vechile şi noile state membre al UE, pe baza unor criterii economice, cu respectarea obligatorie a condiţiilor de mediu este unul din obiectivele noii Politici Agricole Comune, după 2013, conform unui document al CE obţinut de MEDIAFAX.
Documentul, cu caracter de lucru, în care este trasată arhitectura viitoarei Politici Agricole Comune a UE, care va fi aplicată după 2013, prevede menţinerea celor doi piloni - cel al plăţilor directe şi măsurilor de piaţă şi cel al dezvoltării rurale - dar şi o ajustare a direcţiilor de acţiune, în concordanţă cu noile realităţi ale agriculturii europene.

"Toate opţiunile oferite de viitoarea Politică Agricolă Comună implica schimbari în cadrul instrumentelor existente ale PAC. Viitoarea politică va fi structurată pe doi piloni, o poziţie susţinută de o majoritate covârşitoare în cadrul dezbaterii publice, împartăşită şi de către Consiliu, Parlamentul European şi Comitetul Regiunilor. Pilonul I va conţine ajutoarele plătite anual tuturor fermierilor, în timp ce Pilonul II va fi un instrument de ajutor suficient de flexibil pentru a permite statelor membre să raspundă diverselor nevoi specifice", se spune în documentul CE.

În ce priveşte plăţile directe şi măsurile de piaţă, noua PAC va institui echitatea în distribuirea plăţilor directe între noile şi vechile state membre, mecanismul de acordare bazându-se pe un set de criterii, între care cele de asigurare a protecţiei mediului au caracter obligatoriu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Documentul subliniază că modificările în sistemul plăţilor directe trebuie să vizeze "redistribuirea, reproiectarea şi o mai buna selecţie a beneficiarilor ajutoarelor".

"Criteriile pentru acordarea plăţilor directe trebuie să fie atât de natura economica, pentru a împlini rolul de venit de bază, cât şi de protecţie a mediului, pentru a sprijini producţia bunurilor de bază.Una din propunerile făcute în cadrul dezbaterii publice a fost de introducere a unei singure plăţi de valoare unică. Însă, producătorii agricoli se confruntă cu condiţii economice şi naturale diferite în interiorul UE, ceea ce constituie un argument pentru o distribuire echitabilă a ajutoarelor directe", menţionează documentul de lucru obţinut de MEDIAFAX.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016