Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eurodeputaţii discută viitorul politicii agricole comune


Bugetul politicii agricole comune (PAC) a reprezentat iniţial 75% din bugetul UE în 1985, ajungând în prezent la doar 40%. Odată cu aderarea la UE a celor 12 noi state membre, numărul fermelor s-a dublat; în acelaşi timp, politica agricolă comună trebuie să facă faţă provocărilor schimbării climatice şi a crizei financiare. Luni, 12 aprilie, eurodeputaţii au discutat situaţia actuală şi viitorul PAC cu Dacian Cioloş, Comisarul pentru agricultură.
Politica agricolă comună a UE a fost reformată în 2003 şi modernizată ulterior prin înlăturarea restricţiilor de producţie, pentru a putea face faţă mai uşor noilor provocări precum schimbarea climatică sau protejarea biodiversităţii.

Odată cu intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, agricultura a căzut sub procedura codeciziei, iar PE a obţinut puterea asupra bugetului pentru agricultură. Eurodeputaţii vor decide, împreună cu Consiliul, viitorul politicii agricole comune.

Cioloş face apel la dezbatere publică

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Politica agricolă comună poate contribui la Strategia 2020. PAC este una din politicile cheie ale integrării europene. PAC este necesară pentru ocuparea forţelor de muncă, mediu şi schimbări climatice", a declarat Dacian Cioloş în cadrul audierii de la PE. Dânsul a continuat: „Avem de-a face cu o lipsă de comunicare cu cetăţenii. Un studiu Eurobarometru arată că peste 99% din cetăţeni sunt de părere că agricultura este vitală pentru viitorul UE. Cu toate acestea, unul din trei cetăţeni a auzit de PAC".

Domnul Cioloş a făcut apel la o dezbatere publică pe această temă: „Politica agricolă comună nu este numai treaba specialiştilor. Este o politică a tuturor europenilor. Pe cetăţenii europeni, trebuie să-i asculţi. Trebuie să deschidem această dezbatere cât mai larg posibil".

Albert Dess (Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat), Germania) consideră că „agricultura este responsabilă pentru o parte semnificativă din patrimoniul cultural. Asigurarea hranei pentru 500 de milioane de cetăţeni europeni este o responsabilitate mare, aşadar trebuie să fie considerată o prioritate".

Pe de altă parte, Luis Miguel Capoulas Santos (Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din Parlamentul European, Portugalia) a declarat: „Trebuie să răspundem aşteptărilor celor care ne-au votat. Trebuie să fim în postura de a răspunde la întrebări".

Pentru Martin Häusling (Grupul Verzilor/Alianţa Liberă Europeană, Germania) „Mulţi fermieri renunţă; am observat acest lucru în mai multe regiuni rurale în Europa, unde satele şi-au pierdut motivul pentru care există. Operatorii mari profită mai mult de pe urma politicii agricole comune decât fermele mici, deşi cele mai multe locuri de muncă în domeniul agricol sunt create de fermele mici. Acestea trebuie, de asemenea, să fie mai ecologice, dar cum?
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016