Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eurostat: Preţul cerealelor şi al produselor de panificaţie, cu 40% mai mic în România decât în ţările UE


România se plasează pe penultimul loc în Uniunea Europeană în funcţie de nivelul preţurile alimentelor şi băuturilor nealcoolice din 2009, acestea fiind cu 34% sub media UE, potrivit unui studiu al Eurostat publicat ieri. Preţurile de anul trecut ale pâinii şi cerealelor sunt cu 39% sub media Uniunii, nivel care conferă României antepenultimul loc în UE, înaintea Bulgariei (48% sub media UE) şi Poloniei (42% din media UE).
Descarcă studiul eurostat
În funcţie de preţul cărnii, România ocupă penultima poziţie, cu un nivel cu 42% sub preţul mediu din spaţiul comunitar, după Bulgaria (41% sub medie) şi înaintea Poloniei (cu 44% mai mici decât media). Liderul clasamentului este tot Danemarca (31% peste medie).

În schimb, preţurile de anul trecut la lapte, brânză şi ouă sunt mai apropiate de media UE (cu 7% sub aceasta). În funcţie de acest indicator, ultimul loc în UE este ocupat de Polonia (37% sub medie). Pe primul loc se plasează Cipru şi Irlanda (preţuri cu 37% peste media UE).

Cele mai mari preţuri la alimente şi băuturi nealcoolice sunt în Danemarca (39% peste medie), iar cele mai mici se observă în Polonia (36 % sub media europeană).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Totodată, România ocupă penultima poziţie după nivelul preţurilor la tutun, cu 53% sub media europeană, depăşind doar Bulgaria (54% din medie).

De asemenea, România a avut în 2009 cele mai mici preţuri la băuturi alcoolice, acestea fiind cu 30% mai reduse faţă de media Uniunii.

Anul trecut, nivelul preţurilor unui coş comparabil de alimente şi băuturi nealcoolice a fost de aproape două ori mai mare în statele cele mai scumpe din UE decât în ţările cele mai ieftine, notează Eurostat.

Totodată, România avea, înainte de majorarea TVA, printre cele mai scăzute taxe pe consum din UE. Astfel, taxa pe valoare adăugată de 19% percepută până acum a fost printre cele mai scăzute din UE, iar nivelul de 24% va fi printre cele mai ridicate, în timp ce impozitarea veniturilor personale şi a profiturilor companiilor este mai redusă în multe dintre statele membre.

TVA-ul din România era al 19-lea ca mărime din UE, similar cu taxele pe consum din Germania, Olanda şi Slovacia, un nivel mai redus fiind înregistrat în Spania (18%), Malta (18%), Marea Britanie (17,5%), Cipru (15%) şi Luxemburg (15%), potrivit datelor prezentate luni de Eurostat, Danemarca, Ungaria şi Suedia au cele mai mari taxe pe valoare adăugată, de 25%.

Odată cu creşterea TVA de la 19% la 24% România va deveni cel de-al patrulea stat membru într-un clasament UE după taxa pe valoare adăugată.

Majorarea TVA de la 19% la 24% va determina o creştere cu minim 5% a preţurilor din industria alimentară, au anunţat reprezentanţii producătorilor de profil.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016