Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Fabricile de zahar locale ar putea pierde, in cel mai fericit caz, jumatate din cota de rafinare de zahar brut alocata de Uniunea Europeana
Fabricile de zahar locale ar putea pierde, in cel mai fericit caz, jumatate din cota de rafinare de zahar brut alocata de Uniunea Europeana (adica din cele 329.000 tone) daca CE va modifica, incepand cu luna octombrie, sistemul de alocare a cotelor, in sensul repartizarii acestora la nivel european, si nu national, cum se practica pana acum, cu acces liber al tuturor rafinariilor din UE. CE recurge la aceasta decizie in cadrul politicii de restructurare a industriei zaharului la nivel european.
Practic, Romanei i-ar reveni o cantitate de aproximativ 150.000 tone, insuficienta pentru cele sapte fabrici care activeaza local si care vor fi amenintate sa intre in faliment, deoarece nu vor putea supravietui din procesarea unor cantitati reduse de zahar brut. Patronatul din domeniu vrea sa ceara UE sa mentina cotele actuale pentru Bulgaria si Romania, in timp ce Comisia Europeana urmareste sa imparta cu alti rafinatori cele 528.000 tone alocate celor doua tari la aderare. ''Noi avem acum o cota de rafinare de circa 130.000 tone pe an. Daca se aplica sistemul propus de UE, vom ajunge la 66.000 tone pe trei fabrici. Nu este rentabil sa lucram asa, costurile sunt ridicate si se vor vedea in majorarea preturilor pe piata'', a declarat pentru Business Standard Dan Popovici, directorul de vanzari al Lemarco, cu capital romano-american, unul dintre principalii jucatori de pe piata interna.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Business Standard
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura