Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Facilitati fiscale pentru donarea de alimente
In Sedinta de Guvern din data de 30 ianuarie 2019 a fost adoptata Hotararea de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare.
Operatorii economici donatori vor beneficia de facilitati fiscale in temeiul Codului Fiscal, prin deducerea cheltuielilor cu alimentele donate, din impozitul pe profit.
Transferul alimentelor prin donare se poate face oricand in ultimele 10 zile de valabilitate pana la atingerea datei durabilitatii minimale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Fac exceptie de la donare produsele alimentare perisabile precum sucuri de legume si fructe nepasteurizate, legume si fructe pretaiate, seminte germinate.
Este interzisa donarea catre consumatorul final a urmatoarelor alimente perisabile microbiologic de origine animala, respectiv carnea si organele proaspete provenite de la bovine, porcine, caprine, ovine, cabaline, pasari de curte, vanat salbatic sau de crescatorie, carnea tocata, carnea preparata, laptele crud si produsele din lapte crud, pestele si produsele din pescuit proaspete, ouale si produsele din oua crude.
Totusi, alimentele mentionate mai sus pot fi donate catre operatorii receptori de tipul cantinelor sociale sau a altor unitati de alimentatie publica, in vederea transformarii acestora, fara intarziere nejustificata, in produs finit, destinat consumatorului final. Singurele excluse de la donare sunt bauturile alcoolice.
Pe tot parcursul procesului de donare vor fi respectate normele legale in vigoare privind siguranta si securitatea alimentara.
Normele metodologice de aplicare a legii au fost elaborate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Mediului, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Ministerul Sanatatii in urma consultarilor cu reprezentanti ai sectoarelor pe fiecare veriga a lantului agroalimentar: productia primara, procesare, comercializare, precum si cu reprezentanti HORECA si ai organizatiilor neguvernamentale din domeniul mediului si asistentei sociale.
Diminuarea risipei alimentare, factor generator de risipa a tuturor resurselor utilizate in producerea hranei, va avea ca efect protejarea resurselor naturale: pamant, apa, energie, materie prima si a mediului contribuind la reducerea emisiilor de CO2 si a poluarii.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura