Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii care au protestat trei zile la Nădlac au aruncat pe şosea peste 100 de litri de lapte


Crescătorii de vite care au protestat timp de trei zile în apropierea Vămii Nădlac, din judeţul Arad, au aruncat cu lapte pe DN 7, care face legătura între punctul de trecere a frontierei şi municipiul Arad, transmite corespondentul NewsIn.

Preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine din România, Costel Caraş, a declarat că protestatarii au recurs la acest gest deoarece laptele românesc „nu mai are trecere“.

"Dacă tot nu putem valorifica laptele românesc am decis să-l aruncăm pe drum. Acum aşteptăm să se instaleze bine pe scaun noul ministru al Agriculturii, să avem o discuţie cu el şi să vedem care va fi soarta crescătorilor de vite din România.

Dacă nu se va rezolva nimic vom trece la blocarea fabricilor de procesare a laptelui din ţară, care folosesc lapte adus din ţări din Uniunea Europeană
", a declarat Costel Caraş.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h



Protestatarii au aruncat vineri peste 100 de litri de lapte pe DN 7.
Crescătorii de taurine au reluat, vineri, protestele în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac din Arad, solicitând autorităţilor să stopeze importurile de lapte, despre au spus că nu este de cea mai bună calitate.

La protest au participat aproximativ 60 de crescători din judeţele Alba, Timiş, Ilfov, Tulcea şi Dâmboviţa, o parte dintre protestatari ajungând la Nădlac în cursul nopţii de joi spre vineri. Preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine din România, Costel Caraş, a declarat că protestul se doreşte să fie unul paşnic fără incidente. „De când am început protestul, cisternele cu lapte din străinătate intră în ţară doar în cursul nopţii“, a declarat Costel Caraş.

Protestele crescătorilor de vite au început miercuri, când aproximativ 100 de persoane au fost prezente într-o parcare de pe marginea DN 7, din apropierea punctului de trecere a frontierei româno-maghiare.

Joi, fermieri din judeţele Timiş, Hunedoara, Covasna, Alba, Bacău, Galaţi şi Arad au continuat protestele din apropierea vămii Nădlac, afişând pancarde inscripţionate cu „Mafie şi nepăsare, vaca românească moare“, „Copiii noştri beau lapte otrăvit din vest“ şi „Noi am crescut cu lapte românesc“. De asemenea, protestatarii au afişat banere prin care solicită guvernanţilor să protejeze zoothenia românească. „Vrem aceleaşi subvenţii ca şi fermierii din Uniunea Europeană“, „Înmormântăm agricultura dacă Guvernul şi Ministerul Agriculturii nu iau măsuri corespunzătoare“, sunt alte mesaje afişate de crescătorii de vite.

Preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine din România, Costel Caraş, a afirmat că laptele importat este adus ilegal în România, „nerespectându-se nici legea cotei, nici trasabilitatea laptelui“.

„Protestăm împotriva importului de lapte din Ungaria şi Polonia. Acest lapte se aduce total ilegal în România, pentru că nu se respectă nici legea cotei, nu se respectă nici trasabilitatea laptelui. Cu alte cuvinte, îl aducem în România, dar nu ştim de unde îl aducem. Astfel că nu ne putem da seama dacă este sau nu cu probleme. Şi românii nu mai fac nici un control la trecerea laptelui în România la punctele de frontieră. Aceste importuri duc la dispariţia fermierului român. Se aduc peste 400 de tone de lapte pe zi în România din Ungaria şi Polonia şi atunci e clar că fermierul român poate să tragă obloanele”, a declarat Costel Caraş.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016