Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii din Satu Mare, "inecati" de laptele unguresc. Putinii fermieri care mai au unde sa-si predea laptele primesc 40 de bani pe litru


Crescatorii de animale din judetul Satu Mare declara ca au fost adusi la sapa de lemn din cauza fermierilor din Ungaria si Polonia, care practica preturi de dumping. Fermierii se plang si de lipsa de reactie a autoritatilor, care stau si privesc linistite cum producatorii autohtoni ajung pe butuci. Concurentii lor din Ungaria isi permit aceste preturi de dumping intrucat subventia acordata de statul ungar pentru un litru de lapte este mai mare de patru ori decat cea acordata de statul roman.

Mai mult, procesatorii autohtoni au renuntat la piata interna si se aprovizioneaza din Ungaria. Acest lucru a dus la scaderea pretului pentru un litru de lapte de la 1 iunie cu 40 de bani, astfel incat de la 80 de bani, un litru de lapte se preia la doar 40 de bani. Totusi, procesatorii autohtoni nu vor sa revina pe piata interna, fiindca preturile ar reveni la acelasi nivel pe care ei il considera mult prea mare.


Pe fondul crizei economice, unul dintre cei doi mari procesatori de lapte din zona Careiului, Schwaben Molkerei, a renuntat din luna februarie la contractarea laptelui din zona comunei Craidorolt, cel mai mare centru de productie din zona Carei-Tasnad, orientandu-se spre Ungaria. Asta pe fondul scaderii semnificative a pretului pentru un litru de lapte in Ungaria, in speta 46 de forinti de la 87 de forinti, adica de la aproximativ 1,2 lei la 70 de bani.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

“Nu avem nimic cu partenerii nostri din tara. Nu de aceea am renuntat la piata interna, ci din considerente pur economice. Ma refer aici la criza economica. Acum, fiecare leu in plus conteaza in aceste vremuri de criza. De aceea ne-am orientat spre Ungaria, unde laptele are un pret mult mai mic. Totusi, in semn de respect pentru fostii nostri clienti, am vorbit cu alti procesatori pentru a-si putea semna noi angajamente si pentru a nu ramane cu laptele pe stoc. Chiar am decis sa le lasam o vreme si racitoarele, in semn de respect pentru relatia contractuala pe care am avut-o pana acum. Nu inteleg, totusi, de ce am fost acuzati de unii producatori de rea credinta. Este vorba despre o economie de piata. Noua nu ni se renteaza sa cumparam laptele din Romania care este la un pret mai mare”, a declarat directorul Schwaben Molkerei, Stefan Keseru.

Totusi, dupa ce s-a renuntat la piata interna, de la 1 iunie in Satu Mare pretul unui litru de lapte preluat de la micii producatori a ajuns la doar 40 de bani, cu 30 de bani mai scazut decat in Ungaria. Procesatorii nu vor sa revina pe piata interna fiindca pretul ar ajunge astfel din nou la 80 de bani pentru un litru de lapte.

Citeste mai mult in Gazeta de Nord Vest
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016