Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii francezii învaţă de la supravieţuitorii români


Zeci de studenţi francezi se vor pregăti, de anul viitor, în fermele din zona Turda. Tinerii studiază în cadrul unei reţele şcolare private alternative din Franţa, Maison Familiale Rurale (Case Familiale Rurale), care funcţionează sub egida Ministerului Agriculturii din această ţară, scrie Romania Libera. Studenţii vor face stagii de practică în ferme ecologice de pe Valea Arieşului ori de pe Valea Mureşului, din zone precum Moldoveneşti ori Ciumbrud. Tinerii vor fi aduşi în România în urma unei cooperări intermediate de Centrul Cultural Francez din Cluj cu organizaţii care promovează agricultura ecologică.
„Tinerii din Franţa vor să vină în România, mai precis în Transilvania, pentru a cunoaşte amănunte ale administrării şi muncii în ferme de mici dimensiuni. Acest tip de ferme a devenit foarte rar în Franţa, dar şi în alte ţări din Occident, pentru că Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene a încurajat formarea exploataţiilor agricole de mari dimensiuni. Însă şi micile ferme au demonstrat, mai ales în ultimii ani, că pot deveni unităţi economice viabile, dacă îşi găsesc nişele potrivite, cum ar fi producţia de alimente ecologice, ori sunt axate pe agricultura organică. Şi asta, pentru că există un interes tot mai mare din partea cumpărătorilor pentru alimente sănătoase, preparate din ingrediente naturale

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

după reţete tradiţionale. Din acest interes s-a născut, de exemplu, şi Mişcarea Slow Food, care câştigă tot mai mulţi aderenţi pe plan mondial", spune Marta Pozsony, preşedintele unei organizaţii care promovează agricultura ecologică şi care va participa la acest proiect. În Transilvania au apărut în ultimii ani zeci de ferme mici axate pe producţia alimentelor ecologice.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton