Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Fermierii romani au primit un miliard de euro subventii de la Uniunea Europeana
Valoarea subventiilor primite in ultimii doi ani de fermieri de la Uniunea Europeana se ridica la aproape un miliard de euro: 440 de milioane de euro in 2007 si 537,9 milioane de euro in 2008. Subventiile se acorda in baza Politicii Agricole Comune (PAC), cea mai importanta dintre politicile UE, care beneficiaza de aproximativ 126 de miliarde de euro.
PAC urmareste sprijinirea financiara a fermierilor si ii incurajeaza sa produca marfuri de calitate, cerute de piata. Subventiile se platesc prin intermediul sistemului informatic de administrare si control (IACS). Pentru plata subventiilor dupa aceleasi reguli, fiecare stat membru al UE are obligatia sa isi dezvolte propriul sistem IACS pentru administrarea si controlul ajutoarelor financiare.
„Producatorii care realizeaza astfel de sisteme nu au voie sa le vanda si nici sa le dea (chiar si gratis) in alte state membre UE”, a declarat Gabriel Lospa, directorul eAgriculture in cadrul SIVECO Romania, companie care implementeaza sistemul IT la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Agentia a platit pana la inceputul lunii iulie suma de 503,6 milioane de euro pentru campania agricola din 2008. De acesti bani au beneficiat 1.108.102 fermieri din cei 1.130.207 care au depus cereri de sprijin. Restul fie au primit decizii negative de plata, fie nu au indeplinit conditiile de eligibilitate, avand o suprafata de teren sub un hectar. Este important de precizat ca UE pune in primul rand accent pe corectitudinea efectuarii platilor, descoperirea de neconformitati atragand masuri foarte severe de penalizare. Cu astfel de situatii se confrunta in fiecare an chiar si tari cu experienta in aplicare PAC - de exemplu Marea Britanie, Italia, Grecia.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Financiarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura