Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii vor ca marii proprietari de terenuri să nu fie sprijiniţi de PAC


Viitoarea politică agricolă comună (PAC) a Uniunii Europene ar trebui să îi sprijine numai pe fermierii activi, nu şi pe marii proprietari de terenuri precum familia regală britanică, apreciază liderul companiei de lobby Copa-Cogeca, Pekka Pesonen, care susţine interesele agricultorilor europeni, notează vineri EurActiv, consultat de Agerpres.
Pesonen este de părere că plăţile directe către fermieri trebuie să fie menţinute şi în viitoarea PAC, ale cărei principale direcţii vor fi anunţate de Comisia Europeană în luna noiembrie. El afirmă însă că plăţile trebuie să fie redirecţionate către 'fermierii activi' mai degrabă decât spre deţinătorii de terenuri care nu desfăşoară activitate agricolă.

"Copa-Cogeca a spus foarte clar că am vrea să avem o PAC care să fie orientată spre fermierii activi şi întreprinzători care furnizează alimente şi servicii. Acest lucru înseamnă că astfel de forme de proprietate (marii deţinători de terenuri) nu pot fi şi nu trebuie să fie un motiv pentru indiferent ce fel de plăţi', a subliniat Pekka Pesonen.

De aceeaşi părere este şi Jack Thurston, co-fondator al organizaţiei neguvernamentale framsubsidy.org. 'Dacă deţii mult teren, obţii mulţi bani prin PAC, este ceva mai degrabă automat'. În opinia sa, marii beneficiari actuali de pe urma PAC includ familia regală britanică, prinţul Albert de Monaco, ducesa Alba a Spaniei sau aristocraţia germană.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


PAC este un sistem de programe şi subvenţii agricole ale UE care, potrivit datelor Comisiei Europene, îl costă pe fiecare cetăţean al UE în jur de 30 de eurocenţi pe zi. Cu o valoare anuală de aproape 53 miliarde euro, PAC reprezintă actualmente 40% din bugetul UE, comparativ cu aproape 71% în anul 1984. Comisia Europeană se aşteaptă ca acest procent să scadă la 33% în anul 2013.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016