Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FGCR va publica saptamanal pretul orientativ al cerealelor


Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) va publica săptămânal preţul orientativ al seminţelor ce vor putea fi stocate de fermieri pentru obţinerea certificatelor de depozit, în vederea garantării creditelor din programul „Primul Siloz“. „Administratorul (Fondul de Garantare a Creditului Rural - n.r.) este obligat să publice pe site şi în medie preţul orientativ al produselor. Astfel, banca are posibilitatea să cuantifice valoarea garanţiei“, a declarat ieri preşedinta FGCR, Veronica Toncea, citata de recolta.eu

Aceasta a explicat că stabilirea preţului de referinţă al seminţelor de consum va fi realizată de o comisie coordonată de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), care va cuprinde reprezentanţi ai producătorilor, depozitarilor şi ai Bursei Române de Mărfuri.

Întrebată de ce a apărut târziu programul „Primul siloz“, Toncea a precizat că, până în prezent, certificatele nu erau securizate sau garantate în sistem.

Referitor la dobânzile practicate de bănci în acordarea creditelor garantate cu ajutorul certificatului de depozit, ministrul agriculturii, Ilie Sârbu, a explicat că nu vor fi schimbate procedurile interne ale băncilor. „Lucrăm la formalizarea certificatelor. Băncile nu îşi vor schimba procedurile interne întrucât certificatul de depozit va veni doar ca o garanaţie suplimentară în acordarea creditului“, a declarat Sârbu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Acesta a mai menţionat că instituirea sistemului de depozitare a seminţelor de consum nu ar trebui să ducă la modificarea preţului la produse, prin urmare, acestea nu vor scădea sub cel de intervenţie stabilit de Uniunea Europeană, adăugând că preţul ar trebui să fie chiar mai mare.

În plus, ministrul Ilie Sârbu a spus că, până în prezent, sunt semnale că, din capacitatea totală de depozitare a României, de 14,4 milioane de tone, circa 6,6 milioane ar putea fi licenţiate, putând fi puse la dispoziţia programului „Primul siloz“. Sârbu a mai precizat că licenţierea depozitelor se face la solicitarea scrisă a depozitarului adresată MAPDR.

Preşedinta FGCR, Veronica Toncea, a adăugat că acest certificat de depozit poate fi utilizat şi pentru a vinde cantitatea de produse înscrisă în el. „Certificatul de depozit poate fi negociat între două părţi, fermierul având posibilitatea să-l vândă unui potenţial cumpărător“, a spus Toncea. Ea a subliniat că unul dintre cele mai importante avantaje ale schemei de garantare pentru certificatele de depozit este că oferă posibilitatea ultimului deţinător al acestuia să încaseze valoarea certificatului de depozit în situaţia în care seminţele nu vor mai fi disponibile din diverse motive.

Certificatele de depozit sunt documente cu regim special tipărite de imprimeria naţională şi sunt puse la dispoziţia depozitarilor licenţiaţi. Tipărirea şi responsabilitatea evidenţei certificatelor de depozit revin Fondului de Garantare a Creditului Rural.

Ministrul finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat la începutul lunii iulie, după o discuţie cu ministrul agriculturii, Ilie Sârbu, că guvernul intenţionează să modifice o ordonanţă de urgenţă, care va permite agricultorillor să garanteze creditele cu certificate de depozit.

Ministrul finanţelor a precizat atunci că Ministerul Agriculturii urmează să întocmească o bază de date cu toate silozurile care există în România şi va face licenţierea lor. Acest produs va veni, în primul rând, în sprijinul fermierilor, al bancherilor, al contabilizării producţiei agricole, al fiscalizării şi al eliminării concurenţei neloiale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016