Şi dacă produsele lactate n-ar fi prietenii noştri pe viaţă, aşa cum spune un celebru slogan publicitar din anii 1990? Consumul de lapte este în scădere de 20 de ani, micşorându-se cu 24% între 1999 şi 2007, potrivit Agenţiei franceze de securitate sanitară a alimentelor, citată de cotidianul Le Monde.
În perioada menţionată, luând în considerare iaurturile şi produsele proaspete, care au înregistrat o uşoară creştere, s-a constatat o scădere cu 12% pe ansamblul produselor lactate. Franţa rămâne al doilea consumator de brânză din lume, dar al unsprezecelea în ceea ce priveşte laptele. Eforturile companiilor producătoare de lactate de diversificare a gamelor s-au intensificat.
Lactel a lansat Matin uşor, cu 90% mai puţină lactoză. Conceput pentru peroanele care nu tolerează lactoza, ‘acest tip de lapte a fost adoptat de un public mai larg’, arată un oficial al companiei. ‘Peste opt persoane din zece spun că digeră mai bine Matin uşor decât laptele obişnuiť, adaugă el. Vânzările s-au dublat în şase ani şi au crescut cu 10%, în 2009. Candia a lansat şi ea Soa, conform aceluiaşi concept.
Citeste mai mult in Financiarul
În perioada menţionată, luând în considerare iaurturile şi produsele proaspete, care au înregistrat o uşoară creştere, s-a constatat o scădere cu 12% pe ansamblul produselor lactate. Franţa rămâne al doilea consumator de brânză din lume, dar al unsprezecelea în ceea ce priveşte laptele. Eforturile companiilor producătoare de lactate de diversificare a gamelor s-au intensificat.
Lactel a lansat Matin uşor, cu 90% mai puţină lactoză. Conceput pentru peroanele care nu tolerează lactoza, ‘acest tip de lapte a fost adoptat de un public mai larg’, arată un oficial al companiei. ‘Peste opt persoane din zece spun că digeră mai bine Matin uşor decât laptele obişnuiť, adaugă el. Vânzările s-au dublat în şase ani şi au crescut cu 10%, în 2009. Candia a lansat şi ea Soa, conform aceluiaşi concept.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Financiarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News