Nu este nicio legătură între agricultura bio şi ce produc ţăranii la ei în curte, a explicat Gabriel Popescu, profesor universitar la ASE Bucureşti în cadrul Facultăţii de Economie Agro-Alimentară, la şedinţa deschisă de redacţie ZF Expert.
"Ţăranii hrănesc animalele tot cu nutreţuri convenţionale pe care le iau de la Fabricile de Nutreţuri Combinate (FNC) de unde se aprovizionează şi producătorii industriali", a explicat el.
Profesorul Gabriel Popescu dărâmă astfel un mitul că produsele agroalimentare ce provin din fermele de subzistenţă pot fi considerate ca fiind agricultură bio.
La rândul său Sorin Minea, proprietar al Angst, un business de 47 de milioane de euro în industria mezelurilor, a subliniat că ouăle pe care ţărănii le vând în pieţe sunt similare cu cele produse în marile crescătorii.
"Nu este nicio diferenţă între ouăle de ţară şi cele produse industrial. Diferenţele sunt de ordin psihologic, avem doar noi impresia că sunt mai bune ouăle de ţară", susţine Minea.
Piaţa produselor agro-alimentare ecologice din România este împărţită de circa 4.000 de jucători, din care cea mai mare parte sunt mici producători, care produc pe diverse nişe cum ar fi cea a ouălelor ecologice, a ciupercilor, a plantelor homeopate sau pe cea a produselor de morărit şi panificaţie organice, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.
În ultimii cinci ani suprafeţele fermelor şi exploataţiilor ecologice s-au dublat, ajungând anul trecut la 130.000 de hectare. Cu toate acestea acest sector ocupă acum sub 2% din totalul suprafeţelor agricole din România. Cu toate acestea, suntem departe de marile puteri agricole din Uniunea Europeană precum Marea Britanie, Franţa sau Spania care alocă în fiecare an peste 500.000 de hectare acestei nişe.
"Ţăranii hrănesc animalele tot cu nutreţuri convenţionale pe care le iau de la Fabricile de Nutreţuri Combinate (FNC) de unde se aprovizionează şi producătorii industriali", a explicat el.
Profesorul Gabriel Popescu dărâmă astfel un mitul că produsele agroalimentare ce provin din fermele de subzistenţă pot fi considerate ca fiind agricultură bio.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
La rândul său Sorin Minea, proprietar al Angst, un business de 47 de milioane de euro în industria mezelurilor, a subliniat că ouăle pe care ţărănii le vând în pieţe sunt similare cu cele produse în marile crescătorii.
"Nu este nicio diferenţă între ouăle de ţară şi cele produse industrial. Diferenţele sunt de ordin psihologic, avem doar noi impresia că sunt mai bune ouăle de ţară", susţine Minea.
Piaţa produselor agro-alimentare ecologice din România este împărţită de circa 4.000 de jucători, din care cea mai mare parte sunt mici producători, care produc pe diverse nişe cum ar fi cea a ouălelor ecologice, a ciupercilor, a plantelor homeopate sau pe cea a produselor de morărit şi panificaţie organice, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.
În ultimii cinci ani suprafeţele fermelor şi exploataţiilor ecologice s-au dublat, ajungând anul trecut la 130.000 de hectare. Cu toate acestea acest sector ocupă acum sub 2% din totalul suprafeţelor agricole din România. Cu toate acestea, suntem departe de marile puteri agricole din Uniunea Europeană precum Marea Britanie, Franţa sau Spania care alocă în fiecare an peste 500.000 de hectare acestei nişe.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News