Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gabriel Popescu: Nu este nicio legatura intre agricultura bio si ce produc taranii la ei in curte


Nu este nicio legătură între agricultura bio şi ce produc ţăranii la ei în curte, a explicat Gabriel Popescu, profesor universitar la ASE Bucureşti în cadrul Facultăţii de Economie Agro-Alimentară, la şedinţa deschisă de redacţie ZF Expert.
"Ţăranii hrănesc animalele tot cu nutreţuri convenţionale pe care le iau de la Fabricile de Nutreţuri Combinate (FNC) de unde se aprovizionează şi producătorii industriali", a explicat el.

Profesorul Gabriel Popescu dărâmă astfel un mitul că produsele agroalimentare ce provin din fermele de subzistenţă pot fi considerate ca fiind agricultură bio.

La rândul său Sorin Minea, proprietar al Angst, un business de 47 de milioane de euro în industria mezelurilor, a subliniat că ouăle pe care ţărănii le vând în pieţe sunt similare cu cele produse în marile crescătorii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Nu este nicio diferenţă între ouăle de ţară şi cele produse industrial. Diferenţele sunt de ordin psihologic, avem doar noi impresia că sunt mai bune ouăle de ţară", susţine Minea.

Piaţa produselor agro-alimentare ecologice din România este împărţită de circa 4.000 de jucători, din care cea mai mare parte sunt mici producători, care produc pe diverse nişe cum ar fi cea a ouălelor ecologice, a ciupercilor, a plantelor homeopate sau pe cea a produselor de morărit şi panificaţie organice, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

În ultimii cinci ani suprafeţele fermelor şi exploataţiilor ecologice s-au dublat, ajungând anul trecut la 130.000 de hectare. Cu toate acestea acest sector ocupă acum sub 2% din totalul suprafeţelor agricole din România. Cu toate acestea, suntem departe de marile puteri agricole din Uniunea Europeană precum Marea Britanie, Franţa sau Spania care alocă în fiecare an peste 500.000 de hectare acestei nişe.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016