Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greenpeace contesta folosirea organismelor modificate genetic ca furaje sau ca alimente

greenpeace-contesta-folosirea-organismelor-modificate-genetic-ca-furaje-sau-ca-alimente

Recent, Comisia Europeana a luat decizia de a permite utilizarea la nivelul UE a acestor organisme modificate genetic, atat ca furaje cat si ca alimente.


In data de 22 aprilie, Comisia Europeana a prezentat, rezultatele reexaminarii procesului decizional in ceea ce priveste autorizarea utilizarii organismelor modificate genetic ca produse alimentare si ca furaje, raportul prezentat avand darul sa-i nemultumeasca pe reprezentantii Greenpeace, intrucat CE a fost de acord cu folosirea organismelor modificate genetic in alimentatie.
 
In raportul comisiei se precizeaza ca „reexaminarea confirma nevoia unor schimbari care sa reflecte opiniile publicului si care sa permita guvernelor nationale sa aiba un cuvant mai greu de spus in ceea ce priveste utilizarea OMG-urilor autorizate la nivelul UE in hrana pentru consumul animalelor (furaje) si al oamenilor (produse alimentare). In urma reexaminarii, Comisia propune modificarea legislatiei pentru a le acorda statelor membre mai multa libertate in a restrictiona sau a interzice utilizarea, pe teritoriul propriu, a OMG-urilor autorizate la nivelul UE in produse alimentare sau in furaje”.
 
Astfel, statele UE trebuie sa dovedeasca faptul ca masurile de excludere respecta legislatia UE, care include principiile pietei interne, si obligatiile internationale ale UE, din care obligatiile din cadrul OMC fac parte integranta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Masurile de neaplicare trebuie sa se bazeze pe motive legitime, altele decat cele evaluate la nivelul UE, respectiv riscul pentru sanatatea oamenilor si a animalelor si pentru mediu. Prezenta propunere reflecta si completeaza drepturile acordate deja statelor membre cu privire la cultivarea OMG-urilor prin Directiva (UE) 2015/412, care a intrat in vigoare la inceputul acestei luni, pe baza unui acord recent dintre Parlamentul European si Consiliu. Drept rezultat, UE va dispune de un set coerent de norme privind autorizarea cultivarii organismelor modificate genetic si a utilizarii acestora in produsele alimentare si in furaje, care va permite luarea in considerare a preocuparilor individuale ale statelor membre in ambele domenii”, se mai precizeaza in raportul Comisiei Europene.
 
Cum spuneam, raportul a starnit nemultumirea ecologistilor, organizatia Greenpeace exprimandu-si printr-un comunicat dezaprobarea pentru noile decizii luate de Comisia Europeana.
 
„Decizia tocmai confirma ca presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu are nicio intentie de a aduce Uniunea Europeana mai aproape de cetatenii sai. Mai mult, el o impinge mai aproape de Statele Unite si de Monsanto. Saptamana asta, Juncker si-a incalcat promisiunea de a schimba regulile care permit accesul organismelor modificate genetic pe piata, chiar daca majoritatea tarilor membre ale UE li se opun. Astazi, el a deschis portile pentru un nou val de OMG-uri doar pentru a face pe plac corporatiilor biotehnologice americane si comerciantilor”, se arata in comunicatul Greenpeace.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016