
Şeful Asociaţiei Judeţene Olt pentru Vânătoare şi Pescuit Sportiv, Mihai Albulescu, a declarat că vânătorii străini sunt singurii dispuşi să vâneze guguştiuci, în timp ce românii consideră că e prea scump să folosească alicele pentru asemenea păsări, comune pentru ei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Dacă românii nici nu vor să audă de vânătoare la guguştiuci, străinii vin frecvent, din august şi până acum am avut mai mult de 10 grupuri de străini care au vânat şi guguştiuci. Nu au venit special pentru guguştiuci, ci pentru vânătoare la păsări, raţe, prepeliţe, guguştiuci", a spus Albulescu. El a precizat că, pentru octombrie, sunt programate partide de vânătoare la ciocârlie pentru 40 de străini din Italia, Spania, Franţa, Norvegia.
"Acum, în luna octombrie, majoritatea vânătorilor vin pentru ciocârlie, dar, pe lângă ciocârlie, mai vânează şi alte specii de păsări, printre care şi guguştiuci", a arătat Albulescu.
Pentru o zi de vânătoare la păsări, străinii plătesc câte 84 de euro de persoană. Motivul pentru care strainii vin sa vaneze in Romania nu este pretul modic fata de tarifele prohibitive practicate in occident, ci faptul ca acolo... nici macar cele mai comune pasari nu mai sunt asa de usor gasit.
Potrivit unui recensamant mondial, realizat de catre reprezentantii BirdLife International, 45% dintre pasarile comune din Europa au scazut ca numar, specii precum gugustiuci, ciocarlii, cotofene sau vrabii.
In Europa, o analiza a 124 de specii de-a lungul unei perioade de 26 de ani arata ca 56 de specii sunt in declin in 20 de tari. Pasarile de ferma au fost, de asemenea, afectate, turturelele fiind mai putine cu 79%.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News