Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gugustiucii si ciocarliile, pasari cautate la noi de vanatorii italieni


Guguştiucii, păsări total ignorate de vânătorii români, sunt foarte căutaţi de vânătorii din Europa Occidentală, în special de italieni.

Şeful Asociaţiei Judeţene Olt pentru Vânătoare şi Pescuit Sportiv, Mihai Albulescu, a declarat că vânătorii străini sunt singurii dispuşi să vâneze guguştiuci, în timp ce românii consideră că e prea scump să folosească alicele pentru asemenea păsări, comune pentru ei.


"Dacă românii nici nu vor să audă de vânătoare la guguştiuci, străinii vin frecvent, din august şi până acum am avut mai mult de 10 grupuri de străini care au vânat şi guguştiuci. Nu au venit special pentru guguştiuci, ci pentru vânătoare la păsări, raţe, prepeliţe, guguştiuci", a spus Albulescu. El a precizat că, pentru octombrie, sunt programate partide de vânătoare la ciocârlie pentru 40 de străini din Italia, Spania, Franţa, Norvegia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Acum, în luna octombrie, majoritatea vânătorilor vin pentru ciocârlie, dar, pe lângă ciocârlie, mai vânează şi alte specii de păsări, printre care şi guguştiuci", a arătat Albulescu.

Pentru o zi de vânătoare la păsări, străinii plătesc câte 84 de euro de persoană. Motivul pentru care strainii vin sa vaneze in Romania nu este pretul modic fata de tarifele prohibitive practicate in occident, ci faptul ca acolo... nici macar cele mai comune pasari nu mai sunt asa de usor gasit.

Potrivit unui recensamant mondial, realizat de catre reprezentantii BirdLife International, 45% dintre pasarile comune din Europa au scazut ca numar, specii precum gugustiuci, ciocarlii, cotofene sau vrabii.

In Europa, o analiza a 124 de specii de-a lungul unei perioade de 26 de ani arata ca 56 de specii sunt in declin in 20 de tari. Pasarile de ferma au fost, de asemenea, afectate, turturelele fiind mai putine cu 79%.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016