Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gunoiul de grajd, potential pericol pentru sanatate

gunoiul-de-grajd-potential-pericol-pentru-sanatate

Acestea sunt concluziile unui studiu publicat recent de Societatea Americana de Microbiologie, conform caruia gunoiul de grajd folosit ca ingrasamant contine gene ale unor bacterii rezistente la antibiotice.


Un ingrasamant eficient si aflat la indemana oricarui fermier care detine animale in gospodarie, ar putea provoca unele probleme de sanatate oamenilor, daca e sa dam crezare unui studiu publicat recent in revista on-line a Societatii Americane de Microbiologie. Conform studiului efectuat de cercetatorii americani, gunoiul de grajd produs de vite contine o serie de gene ale unor bacterii rezistente la antibiotice, bacterii provenite din intestinele rumegatoarelor.
 
Este vorba de mii de gene de astfel de bacterii, iar teoria vehicultata de cercetarori este ca aceste gene ar putea fi transferate bacteriilor aflate in solul care este tratat cu ingrasamant, iar de aici cerealele si plantele din culturi sa devina purtatoare ale unor agenti patogeni ce pot provoca intoxicatii alimentare ori infectii nozocomiale.
 
In cadrul studiului, cercetatorii au secventiat genele din cinci esantioane de gunoi de grajd produs de vaci de lapte, identificand 80 rezistente la antibiotice. Unele din aceste gene s-au regasit si intr-o tulpina de laborator a bacteriei Escherichia coli, care produce intoxicatii alimentare si infectii urinare si care, in acest caz, era rezistenta la unul din cele patru tipuri de antibiotice.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Aproximativ 75-80 la suta din genele identificate ca rezistente la antibiotice se inrudesc cu genele rezistente cunoscute deja. Autorii au mai depistat o noua familie completa de gene care dau rezistenta la antibiotice de tip cloramfenicol, utilizate la tratarea infectiilor respiratorii ale animalelor.
Unele bacterii din gunoiul de grajd ar putea fi patogene pentru oameni si, daca acestea ajung sa fie rezistente la antibiotice, ar putea aparea o problema sanitara serioasa. Specialistii precizeaza ca 70 la suta din antibioticele folosite in Statele Unite sunt destinate animalelor din crescatorii. Statele Unite au prezentat in 2013 un plan de actiune pentru eliminarea anumitor antibiotice din tratarea animalelor din crescatorii, unde sunt folosite pentru cresterea productiei de carne, cu riscul de a mari rezistenta microbiana la aceste medicamente.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton