Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hibridul de porumb AMADEO, prezentat la Brasov


Recent, OJCA Brasov a organizat o demonstratie practica pentru fermieri, prevazuta in programul de actiuni pe anul 2009. Au participtat, din partea OJCA Brasov, directorul coordonator ing. Georgeta Ujupan, ing. Elena Pivoda, consilier Compartiment Formare Profesionala, ing. Stefan Prodan, consilier Compartiment Extensie si Consultanta, si ing. Szilagyi Laurentiu – CLCA Rupea. Au fost prezenti 30 de fermieri.
Deschiderea evenimentului a fost facuta de directorul coordonator Georgeta Ujupan, care, in alocutiunea sa, s-a referit la noile exigente ce stau in fata agriculturii romanesti dupa integrarea in UE si al actualei crize economice si a insistat asupra necesitatii calificarii fermierilor in profesii cu carater agricol, pentru ca acestia sa-si poata administra corect si eficient activitatea din ferma, sa poata accesa fonduri structurale si sa-si poata suplimenta cota de lapte.

Fermierul Viorel Scarneciu a prezentat lotul demonstrativ cu porumb, de 2 hectare, la care a folosit hibridul KWS AMADEO. A trecut in revista gama lucrarilor tehnologice specifice culturii porumbului, specificand noutatile intervenite in fiecare secventa tehnologica.

Apeland la elemente de fertilizare si la produse chimice de protectie a plantelor de la firmele Syngenta, Sumitomo, Bayer, dl Scarneciu a concluzionat ca a practicat o tehnologie moderna, aducatoare de profit si care poate oferi multor fermieri experiente utile in perfectionarea tehnologiei de cultură a plantelor din fermele acestora.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe parcursul vizitei au fost purtate discutii, au fost adresate intrebari de catre fermieri cu privire la efectuarea prasilelor, la productia estimata la aceasta data si la profitabilitatea afacerii.

In raspunsurile oferite de fermier, acesta a precizat ca erbicidul aplicat a inlocuit in totalitate lucrarile mecanice de intretinere a culturii.

Productia estimata de fermier este de 7.000 kg boabe (daca pana la recoltare nu intervin fenomene naturale nedorite – grindina, viituri, inundatii).

La productia estimata, care nu va fi comercializata, ci transformata in lapte si carne, prin obtinerea produsului final, se va determina profitabilitatea culturii.

Ing. Stefan Prodan a prezentat catalogul pesticidelor firmelor SINGENTA, SUMITOMO, BAYER, cu avantajele folosirii acestora, si a precizat necesitatea utlizarii masinilor si utilajelor agricole bine reglate, pentru cresterea performantelor acestora.

De asemenea, a pus accent pe necesitatea unui bun management al fermei si pe indatorirea fiecarui fermier de a-si conduce propriile afaceri.

Ing. Szilagyi Laurentiu a prezentat ,,marja bruta” a culturii porumbului si a vorbit despre impactul volumurilor inputurilor asupra eficientei economice a culturii, adica despre rolul negativ jucat de preturile de cost mari, in comparatie cu preturile de valorificare a productiei.

Multi fermieri prezenti la aceasta demonstratie practica au ridicat anumite probleme legate de lipsa pietei de desfacere a produselor agricole si de imposibilitatea sustinerii proprietatii terenului din cauza lipsei de documente.

De asemenea, au motivat retragerea de la intocmirea proiectelor pe Masura 112 si Masura 141 prin obligativitatea prezentarii unui numar mult prea mare de documente necesare pentru intocmirea cererii de finatare.

Marea majoritate a fermierilor si-au exprimat nemultumirile cu privire la intarzierea primirii subventiilor si au solicitat marirea valorii acestora.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016