Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Horoi, Agricola Bacau: După eliminarea subvenţiilor, de la 1 ianuarie 2010, producătorii români de carne de pui au rămas singuri într-un război inegal cu producătorii de dincolo de graniţe


Eliminarea subvenţiilor de la începutul anului, măsurile de austeritate care nu încurajează consumul, lipsa unui sprijin consistent din partea autorităţilor şi condiţiile economice dificile îi aruncă pe producătorii români de carne de pui într-un război inegal cu cei străini, care au parte de toate atuurile.
Pe lângă sprijinul important din partea autorităţilor, a subvenţiilor de care se bucură străinii, mai au şi avantajul pieţelor din care provin, care sunt mult mai puternice decât cea din România.

"După eliminarea subvenţiilor, de la 1 ianuarie 2010, producătorii români au rămas singuri într-un «război» inegal cu producătorii de dincolo de graniţe care se bucură de diverse forme de sprijin (subvenţii pe terenul arondat fermei; subvenţii pe bunăstarea animalelor; subvenţii pe utilităţi; TVA diferenţiată pentru alimente ş.a.m.d.) şi care operează într-o piaţă în care puterea de cumpărare este mult mai mare", a declarat, pentru Curierul Naţional, Grigore Horoi, preşedintele grupului de firme Agricola Bacău.

Totodată, acesta mai spune că şi concurenţa neloială făcută de piaţa neagră, cumulată cu o descurajare a consumului, completează o imagine neplăcută a industriei româneşti. "La toate acestea se adaugă nivelul de neacceptat al pieţei negre, măsurile de austeritate care frânează consumul - singurul motor de creştere - şi avem tabloul complet al industriei româneşti zugrăvit în culori nu prea vesele", ne-a mai spus oficialul companiei băcăuane.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Piaţa şi-a mai revenit pe finalul primului semestru

Potrivit producătorului de carne de pui, piaţa locală a scăzut în primele şase luni ale acestui an cu aproximativ 5 procente, în ceea ce priveşte consumul, începutul de an fiind dramatic pentru piaţă când consumul înregistra un recul de aproximativ 18%. "În trimestrul al doilea piaţa şi-a mai revenit, cu toate că primele cinci luni indică, în continuare, o scădere a consumului cu 4%", afirma producătorul în raportul financiar al grupului publicat luni de companie.

Citeste articolul integral in Curierul National
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016