Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ieri a fost inaugurat la Brasov Oficiul National pentru Produse Traditionale si Ecologice Romanesti


Ieri, la Braşov a fost inaugurat Oficiul Naţional pentru Produse Tradiţionale şi Ecologice (ONPTER), cu atribuţii în sprijinirea producătorilor pentru promovarea şi protejarea alimentelor tradiţionale şi ecologice.

Instituţia va elabora o strategie naţională de promovare a produselor tradiţionale şi ecologice româneşti şi va organiza expoziţii cu degustări de astfel de produse.

La inaugurare a fost prezent Gheorghe Albu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, care i-a reprezentat atat pe premierul Calin Popescu Tariceanu, cat si pe ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, care isi anuntasera initial participarea.

Pana la acest moment ONPTER are reprezentanti in sase judete din tara, respectiv Iasi, Galati, Arges, Timis, Bihor si Alba, care deservesc producatorii mici si mijlocii, tin legatura cu procesatorii si operatorii si primesc cererile pentru atestarea produselor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Acest centru a fost infiintat in baza unei hotarari de Guvern, care mai prevede ca produsele ecologice sa aiba un suport printr-o schema compatibila cu piata comunitara in care 50 la suta din cheltuielile de certificare a unui produs ecologic si traditional sunt suportate din bugetul ministerului.

Conform reglementarii, se mai acorda suma de 425 de lei pentru un hectar de cultura vegetala certificata ecologic, 700 de lei pentru un hectar de vita-de-vie certificata ecologic, dar nu mai mult de 20 de hectare, si 75 de lei pentru o familie de albine certificată ecologic. „Potrivit statisticilor, din anul 2000 pana in anul 2007, suprafetele agricole certificate ecologic au crescut de aproape 10 ori, iar la numarul de animale certificate ecologic cresterea in 2007 fata de 2000 este de 16 ori mai mare”, sustine Gheorghe Albu.

Reteaua de distributie a produselor ecologice si traditionale incepe chiar din locul in care sunt produse, continua in magazine si mai nou in piete volante a adaugat oficialul ministerului Agriculturii. In acest moment, In Romania sunt atestate 1.800 de produse traditionale si ecologice si 3.800 de operatori in sectorul ecologic.

Pe linia comercializarii acestor produse, Romania a importat in anul 2007 produse ecologice in valoare de trei milioane de lei si a exportat, in aceeasi perioada, 87 de tone de produse ecologice si traditionale in valoare de 68 de milioane de euro in Germania, Italia, Olanda, Grecia, Franta.

Brasovul a fost ales ca sediu central al acestui Oficiu deoarece institutia se adreseaza producatorilor mici si mijlocii, iar Brasovul este o zona mai accesibila decat Bucurestiul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016