Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In luna februarie, biocultivatorii vorbesc nemteste! BioFach 2010 - 17-20 februarie, targ de agricultura ecologica


BioFach, cea mai prestigioasa manifestare expozitionala internationala dedicata produselor ecologice-organice certificate.


Tema editiei din acest an este „Organic&Fair” (Produse organice si comercializarea lor echitabila) si se focalizeaza pe produsele textile organice si vinul bio.

La aceasta editie participa un numar de 2.534 de expozanti din 84 de tari, cca.1700 dintre acestia fiind firme straine. Sunt prezente cu pavilioane nationale un numar de 25 de tari, printre care si Romania. Tarile cu cea mai numeroasa participare sunt Germania (823 de producatori), Italia (384 firme), Spania (174 firme), Franta (169), Austria (103) si Olanda (83).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Romania participa cu un pavilion national avand o suprafata de 200 mp, in organizarea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, a Centrului Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine si a Asociatiei interprofesionale BIO ROMANIA, cu sprijinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Cele 14 firme romanesti expozante sunt: Agroexim Tulcea, Apicola Deva, Apiprodex Targu Mures, Bio Petras Deva, Bioapis Serv Gorj, Biodam Tulcea, Canah International Bucuresti, Delta Dunarii Organic Tulcea, Eco Market Transilvania Cluj-Napoca, EcoFruct Targu Mures, Proecolog Gorj, Teocris Deva, Tremot Dobre si Fiii Prahova si Vifrana Constanta.

Participantii romani expun produse ecologice certificate, reprezentative pentru exportul acestui sector, printre care: cereale si plante tehnice (grau, porumb, orz, soia, floarea-soarelui), miere si alte produse apicole, fructe de padure, plante medicinale, ciuperci, produse procesate (vin bio, ulei din floarea-soarelui, soia si canepa).

Inaugurarea oficiala a Biofach 2010 s-a desfasurat in prezenta secretarului de stat in Ministerul federal al alimentatiei, agriculturii si protectiei consumatorului, dr.Robert Kloos, a presedintele Federatiei Internationale a Asociatiilor din Agricultura Organica, doamna Katherine DiMatteo si a primarului orasului Nuremberg, dr.Ulrich Maly.

Realizat intr-o conceptie arhitecturala moderna, care reda totodata specificul traditiilor culturale romanesti si al agriculturii ecologice-organice, pavilionul romanesc a intrunit aprecierile celor care l-au vizitat, in numar mare, inca din prima zi.

Doamna Brandusa Predescu, consulul general al Romaniei la Munchen, a vizitat pavilionul romanec si a purtat discutii detaliate cu reprezentantii firmelor participante.

De remarcat ca, desi BioFach 2010 se desfasoara intr-un context economic nefavorabil, numarul firmelor participante si numarul estimat al vizitatorilor in acest an nu inregistreaza decat un recul nesemnificativ in raport cu anul precedent. In opinia oficialilor germani, aceasta demonstreaza importanta crescanda a sectorului agriculturii organice in economia globala, pe fondul cresterii gradului de constientizare a consumatorilor privind efectele benefice pe care consumul acestor produse il are asupra mediului si sanatatii oamenilor. In acest sens, secretarul de stat german al agriculturii a subliniat ca se impune sprijinirea in mai mare masura a sectorului agriculturii ecologice pentru compensarea, prin subventii, a pierderilor de productie.

Gasiti informatii si fotografii de la eveniment pe pagina asociatiei Bio-Romania si pe EcoMagazin
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016