Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Industria agroalimentara, prioritara pentru Camera bucuresteana


„În strategia Camerei bucurestene, industria prelucrarii produselor agroalimentare – cu un potential exceptional, dar insuficient valorificat – reprezinta un domeniu prioritar. Din pacate, România este în acest moment dependenta în proportie de 70% de importurile de produse agroalimentare. Îmi exprim, însa, convingerea ca aceasta situatie se poate schimba în anii ce vor urma prin eforturile concertate ale noastre, ale mediului de afaceri, dar si ale autoritatilor cu atributii în domeniu”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), marti, 27 aprilie 2010, în deschiderea forumului „Solutii si perspective pentru agricultura si dezvoltare rurala”.

Evenimentul a fost primul dintr-o suita de forumuri organizate de Camera bucuresteana, Ambasada Statelor Unite la Bucuresti si Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Masini Agricole din Romania (APIMAR), cu sprijinul Camerei Nationale si al Grupului Român pentru Investitii si Consultanta (GRIC).

Prezentarea unor cazuri de succes din industria de profil americana, a unor modalitati de crestere a productivitatii muncii si identificarea unor solutii complete de finantare a afacerilor în domeniu au fost câteva dintre obiectivele acestui eveniment.

La forum au participat, alaturi de Keith Kirkham, atasat comercial în cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Adrian Radulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si Mihai Ivascu, director de marketing la APIMAR, cei mai importanti producatori de tehnologii, echipamente si utilaje pentru sectorul agricol, care si-au prezentat oferta în fata potentialilor investitori în domeniu, precum si a oamenilor de afaceri interesati de cresterea productivitatii muncii si, pe cale de consecinta, a competitivitatii pe piata de profil.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


„Suntem interesati ca agricultura româneasca sa opereze cu o mai mare productivitate si eficienta. În opinia mea, dezvoltarea agriculturii este o cheie importanta în dezvoltarea economica a tarii. Este important sa sprijinim atât eficienta agriculturii, cât si valoarea adaugata prin dezvoltarea industriei agroalimentare”, a subliniat Keith Kirkham, atasat comercial în cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti. La rândul sau, secretarul de stat în MADR, Adrian Radulescu, a aratat faptul ca fermierii români trebuie sa se adapteze la piata si sa constientizeze ca în acest domeniu rezultatele unei bune politici sunt vizibile pe termen mediu (10 ani).

În contextul în care finantarea proiectelor este una dintre cele mai dificile probleme pe care le au oamenii de afaceri, reprezentantul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a abordat programele si axele în cadrul carora se pot obtine finantari din bani europeni pentru proiecte în domeniul agroalimentar, în timp ce Otilia Manta, presedintele Grupului Român pentru Investitii si Consultanta (GRIC) a vorbit despre programele de finantare derulate în domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale de catre US Export Import Bank.

Participantii la forum au fost deosebit de interesati de programul pus în practica de Ambasada SUA la Bucuresti cu statul Dakota de Nord prin care se ofera training tinerilor fermieri români dispusi sa preia afacerile parintilor lor. Au fost subliniate, de asemenea, atât coerenta politicii guvernamentale americane în domeniu, cât si managementul foarte bine gândit al sectorului, precum si importanta transferului de bune practici dinspre agricultura americana – una dintre cele mai mecanizate din lume – catre cea româneasca.

Evenimentul de la Bucuresti, parte a strategiei Camerei bucurestene de a impulsiona dezvoltarea industriei agroalimentare românesti, va fi urmat de manifestari similare la Cluj Napoca (mai), Mamaia (iunie), Arad (septembrie) si Piatra-Neamt (septembrie).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016