Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Industria alimentara: Retailerii Billa, Spar şi Pic, amendaţi pentru date incorecte


Consiliul Concurenţei a amendat cu 3,22 milioane lei (circa 850.000 euro) companiile de retail Billa România, Pic şi Spar, pentru furnizarea de informaţii incorecte în cadrul investigaţiei derulate de autoritate în sectorul comercializării produselor alimentare, transmite Mediafax.
"Informaţiile eronate au privit clauza clientului cel mai favorizat, care marchează obligaţia furnizorului de a oferi comerciantului cel mai bun preţ de pe piaţă. Societăţile respective au furnizat date incorecte cu privire la inexistenţa acestei clauze în contractele lor comerciale. Potrivit legii, Consiliul Concurenţei poate amenda agenţii economici cu până la 1% din cifra de afaceri a acestora, pentru furnizarea unor informaţii incorecte în cadrul investigaţiilor pe care le desfaşoară", se arată într-un comunicat al instituţiei.


Valoarea totală a contravenţiilor, aplicate în perioada 10-16 septembrie, a fost de 3,22 milioane de lei, Billa România fiind amendată cu 2,15 milioane de lei, Pic cu 819.000 lei şi Spar cu 256.000 de lei.

Potrivit instituţiei, impactul clauzei clientului cel mai favorizat asupra pieţei reprezintă unul dintre elementele importante ale investigaţiei, alături de impactul taxelor de raft şi de relaţiile pe verticală şi orizontală din sector.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Consiliul Concurenţei a declanşat în luna martie o investigaţie sectorială în domeniul comercializării produselor alimentare. Analiza urmareşte în ce măsură relaţiile dintre actorii prezenţi pe piaţa comercializarii produselor alimentare - producători, procesatori şi retaileri - pot conduce la restricţionări ale concurenţei. Concluziile investigaţiei sunt aşteptate în primul trimestru al anului viitor.

Operatorul de supermarketuri Billa face parte din grupul german Rewe şi are peste 30 de magazine în România. Compania Pic din Piteşti, controlată de fraţii Penescu, deţine patru hipermarketuri, în timp ce firma Spar din Arad, parte a grupului Astral controlat de familia Cuc, operează în sistem de franciză 17 supermarketuri.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016