Publicat in: Stiri
Industria carnii: Romanii s-au reorientat catre pateurile de carne cu gramaj mic
Consumatorul roman de pateuri in conserva se orienteaza tot mai frecvent, pe fondul crizei economice, catre gramaje mai mici, de 100-120 grame, dupa ce in urma cu doi ani cele mai vandute produse erau cele de 300 de grame, a declarat Adrian Gaspar, presedintele al Scandia Food.
"Am putut observa o modificare a comportamentului consumatorului in ultimii ani, influentata in mod evident de evenimentele economice ale acestor perioade. Daca pana acum doi ani, vanzarea era compusa, in principal, din gramaje mari (300 de grame), astazi consumatorul se orienteaza, tot mai frecvent, catre gramaje mai mici, de 100-120 de grame", a spus Gaspar.

El a precizat ca romanii cumpera acum atat cat este necesar.

Cel mai pare producator de pateuri din Romania, cu afaceri de 46 de milioane de euro anul trecut, are la Sibiu doua linii de productie, una pentru conserve si alta pentru mezeluri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Scandia a relocat in 2011 vechea fabrica, continuand sa detina astfel o unitate de productie in Romania. Investitia a fost de 40 de milioane de euro si a presupus o suprafata totala de productie de peste 17.000 de metri patrati.

Un proiect important pentru Scandia Food, in acest an, este extinderea in domenii conexe de activitate, respective lansarea unui lant de restaurante cu servire rapida.

"Pana la sfarsitul primului trimestru din 2012 intentionam sa deschidem un numar de sase sau sapte astfel de restaurante, initial in Bucuresti, valorea totala a investitiei fiind estimata la un milion de euro", a spus Gaspar.

El spune ca principalele probleme cu care se confrunta piata de pateuri sunt cresterea "abrupta" a pretului materiilor prime si scaderea puterii de cumparare si consum a populatiei.

Cresterea TVA a avut, de asemenea, potrivit lui Gaspar, impact "enorm" asupra consumului, iar "gripajul economic" si volatilitatea duc la o lipsa de incredere a consumatorului.

Din 2010 Scandia a inceput sa se concentreze si pe exporturi, firma fiind prezenta pe pietele din Ungaria si Bulgaria.

"In Ungaria suntem prezenti in majoritatea lanturilor de magazine. Produsele noastre mai ajung la comunitatile de romani din Italia si Spania, dar este vorba de cantitati mici. Un eveniment important, care a marcat anul 2011, a fost intrarea pe piata de conserve din Moldova. Ne propunem ca in urmatorii ani exportul sa creasca cu mai mult de 10-15% pe an, cu mentiunea ca azi vindem peste 1000 de tone pe an la export", a mai spus presedintele companiei.

Scandia este detinuta de Elga Comert (peste 80%), filiala a companiei Elga Suisse Alimentari.

Principalii competitori ai Scandia pe piata romaneasca sunt Orkla Foods si Hame.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Gusterland, noua zona de agrement din Sibiu
Gusterland, noua zona de agrement din Sibiu
Sibienii au ales denumirea pentru viitoarea zona de agrement si ecoturism de pe Dealurile...
Tanase, ARC: Pierderile din industria carnii, de ordinul milioanelor de euro
Tanase, ARC: Pierderile din industria carnii, de ordinul milioanelor de euro
"Din discutiile avute cu procesatorii de carne, cresterea cu 25-30% a costurilor pe angajat...
Salamul de Sibiu NU este facut din carne romaneasca
Salamul de Sibiu NU este facut din carne romaneasca
"In momentul de fata, noi toti facand schimburi intracomunitare, suntem agreati cu...
Telemeaua de Sibiu, inclusa in Registrul denumirilor de origine protejata
Telemeaua de Sibiu, inclusa in Registrul denumirilor de origine protejata
"Telemeaua de Sibiu este o branza semi-tare, produsa integral din lapte de oaie crud...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton