Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Industria ecologică alimentară globală se confruntă cu cereri din ce în ce mai mari de aprovizionare
Vânzările de alimente şi băuturi ecologice la nivel mondial sunt crescute, însă ne putem aştepta la probleme legate de aprovizionare odată ce producţia devine internaţională, a anunţat pe siteul său Asociaţia Bio-România. În mod excepţional, ratele ridicate de creştere a pieţei fac ca cererea să depăşească oferta. Regiunea America de Nord este cea mai afectată, producătorii de alimente şi comercianţii cu amănuntul chinuindu-se să găsească aprovizionare adecvată pentru produsele ecologice. În prezent, companiile americane caută pe glob ingrediente ecologice.
Industria europeană a produselor ecologice se confruntă de asemenea cu golurile de aprovizionare. Chiar şi sectoarele care au avut probleme de supraproducţie în trecut au căzut victimă. Volume semnificative de produse din carne ecologică au fost vândute ca şi produse convenţionale între anii 2002 şi 2004, deoarece cererea a fost mult mai scăzută faţă de ofertă. De asemenea, şi sectorul european al produselor lactate ecologice a suferit de supraofertă, cu peste o treime din tot laptele ecologic produs în ţări precum Danemarca, Marea Britanie, Franţa vândut pe piaţa convenţională. Acum, ambele sectoare au rămas fără provizii, în timp ce retailerii se străduie să descopere surse noi de aprovizionare. Unul dintre retailerii britanici introduce pe piaţă lapte de tranziţie ecologic, în timp ce alţii au recurs la importul de lapte ecologic. Un număr tot mai mare de supermarketuri europene oferă contracte ferme pentru a încuraja crescătorii de animale să se convertească la practicile ecologice.
Lipsa de mărfuri în America de Nord şi Europa sunt rezultatul importurilor de produse alimentare ecologice din întreaga lume. Ingrediente ecologice cum ar fi fasolea, seminţele şi nucile provin în cantităţi din ce în ce mai mari din ţări precum China, Turcia şi Brazilia. Ierburi şi condimente ecologice sunt importate din India , Paraguay şi Etiopia. Cantităţi în creştere de fructe proaspete şi legume ecologice provin din ţările africane şi asiatice. America Latină şi Australia sunt stabilite deja ca şi surse de produse din carne ecologică.
Cu toate că producţia de alimente ecologice a ajuns într-adevăr globală, decalajul dintre ţările producătoare şi cele de consum este în creştere. Cererea pentru produse ecologice este concentrată în ţările bogate, unde producţia de alimente ecologice creşte într-un ritm relativ lent. Cele mai mari creşteri în producţia de alimente ecologice au loc în ţările în curs de dezvoltare cu pieţe de desfacere interne foarte mici. De exemplu, suma suprafeţelor cultivate în sistem ecologic în Africa, Asia şi America Latină a raportat o creştere cu trei cifre începând cu anul 2000, comparativ cu o creştere de două cifre în alte regiuni. Cu toate acestea, producţia în aceste regiuni este extrem de orientată spre export, cu relativ puţine produse ecologice certificate vândute în ţările producătoare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cele mai mari vânzări de produse alimentare ecologice sunt în ţările în care consumatorii au la dispoziţie venituri mari. Ţările G7 însumează peste 80% din vânzările totale, în timp ce cota lor de terenuri agricole ecologice la nivel internaţional este de doar 12%. Această supra-concentrare a cererii pune industria mondială de alimente ecologice într-o stare pontenţială de fragilitate. Cele mai multe alimente ecologice sunt produse pentru două regiuni. Măsurile de protecţionism sau scăderea cererii din una sau ambele regiuni va închide pieţele pentru producătorii din ţările în curs de dezvoltare.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura