Exclusiv
Publicat in: Stiri
În anul 2010, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut la păsări şi a crescut la bovine, porcine şi ovine şi caprine, comparativ cu anul 2009, iar greutatea acestora în carcasă a scăzut la porcine şi păsări, iar la bovine şi ovine şi caprine a crescut, potrivit INS.
În luna decembrie 2010, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut la bovine, porcine şi păsări, iar la ovine şi caprine au crescut.

În anul 2010 comparativ cu anul 2009, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut la păsări şi a crescut la bovine, porcine şi ovine şi caprine; greutatea acestora in carcasă a scăzut la porcine şi păsări, iar la bovine şi ovine şi caprine a crescut.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Decembrie 2010 comparativ cu decembrie 2009 - Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 2,6%, respectiv cu 9,8%. Numărul de bovine sacrificate şi greutatea acestora în unităţile industriale specializate au crescut cu 20,0%, respectiv cu 17,1%. În luna decembrie 2010, ponderea sacrificărilor în unităţile industriale specializate a fost de 7,9% din totalul sacrificărilor de bovine.

Unităţi industriale specializate = operatorii economici care au activitatea principală sau secundară producţia şi conservarea cărnii (CAEN Rev.2, 1011 şi 1012).

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 18,3%, respectiv cu 23,7%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 21,5% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă în unităţile industriale specializate au scăzut cu 15,7%, respectiv cu 13,7%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 15,7%, respectiv cu 14,4%. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut, atât la numărul de capete sacrificate căt şi la greutatea în carcasă de 2,3 ori, respectiv de 1,9 ori. Ponderea sacrificărilor de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate a fost de 2,0% din totalul ovinelor şi caprinelor sacrificate.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 20,4%, respectiv cu 19,9%. Peste 68,8% din totalul tăierilor de păsări s-a realizat în unităţile industriale specializate. Sacrificările în acest tip de unităţi au înregistrat scăderi, atât din punct de vedere al numărului de păsări sacrificate, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 16,3%, respectiv cu 15,7%.

Anul 2010 comparativ cu anul 2009 - Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 2,5%, respectiv cu 18,6%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate, cu 7,7%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 10,3%.

Numărul total de porcine sacrificate a crescut cu 1,5%, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 3,1%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut numeric cu 0,5% şi cu 5,4% la greutatea în carcasă.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 12,7%, respectiv cu 37,1%. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate cu 82,5%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 91,8%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 9,6%, respectiv cu 2,6%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat scăderi, cu 5,6% la numărul păsărilor sacrificate şi cu 4,2% la greutatea în carcasă.

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la principalele specii de animale, prezintă uşoare oscilaţii.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Tanase, ARC: Pierderile din industria carnii, de ordinul milioanelor de euro
Tanase, ARC: Pierderile din industria carnii, de ordinul milioanelor de euro
"Din discutiile avute cu procesatorii de carne, cresterea cu 25-30% a costurilor pe angajat...
Producatorii din industria carnii de porc se indoiesc de rentabilitatea reluarii exporturilor de porci vii
Producatorii din industria carnii de porc se indoiesc de rentabilitatea reluarii exporturilor de porci vii
La jumatatea lunii septembrie, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, anunta ca Romania va putea...
Evaziunea fiscala in industria carnii se mentine ridicata, in ciuda scaderii TVA
Evaziunea fiscala in industria carnii se mentine ridicata, in ciuda scaderii TVA
Evaziunea fiscala in sectorul carnii se mentine undeva la 25-35% si, chiar daca nu mai este o...
Producatori din industria carnii reactioneaza in urma clasificarii produselor in carne procesata in categoria factorilor cancerigeni
Producatori din industria carnii reactioneaza in urma clasificarii produselor in carne procesata in categoria factorilor cancerigeni
Organizatia Mondiala a Sanatatii a plasat carnea procesata, asa cum este cea folosita in...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton