Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Institutul de Bioresurse Alimentare va avea atributii sporite


Obiectul de activitate al Institutului de Bioresurse Alimentare va fi extins iar cadrul organizatoric al acestuia, mai flexibil, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în şedinţa de miercuri.
Executivul a aprobat modificarea şi completarea HG nr. 677/2001 privind înfiinţarea Institutului de Bioresurse Alimentare, instituţie rezultată din reorganizarea Institutului pentru Resurse Agroalimentare. Actul normativ cuprinde prevederi referitoare la organizarea Institutului de Bioresurse Alimentare, completarea obiectului de activitate al acestuia, finanţarea activităţilor pe care le desfăşoară şi stabilirea situaţiei juridice a imobilului în care funcţionează.
Institutul de Bioresurse Alimentare, unitate cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Agriculturii, se organizează şi funcţionează ca instituţie publică, putând desfăşura mai multe activităţi codificate în baza clasificării CAEN, pe domenii, grupe şi clase.

În cadrul obiectului său de activitate, Institutul elaborează şi realizează programe, studii, teste, şi evaluări calitative ale produselor agroalimentare pe bază de contracte. De asemenea, este laboratorul de referinţă pentru stabilirea calităţii grânelor din recoltele anuale şi pentru analiza produselor agroalimentare provenite din organisme modificate genetic.

Finanţarea activităţilor Institutului va fi asigurată din venituri proprii, provenite din contracte pe proiecte de cercetare - dezvoltare sau evaluare a calităţii produselor agroalimentare, finanţate din programe naţionale şi internaţionale, precum şi din contracte pe servicii de profil, încheiate cu operatori economici, organizaţii neguvernamentale sau persoane fizice. Veniturile proprii mai pot rezulta din valorificarea rezultatelor cercetării şi a produselor din activitatea proprie, vânzarea de licenţe, tehnologii şi metode sau valorificarea activelor fixe deţinute. Atribuţiile ordonatorului de credite sunt îndeplinite de directorul general al Institutului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Structura organizatorică a instituţiei se aprobă prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Documentul aprobat de guvern mai stabileşte trecerea imobilului, proprietate publică a statului, în care funcţionează instituţia, din administrarea Institutului pentru Resurse Agroalimentare, în administrarea Institutului de Bioresurse Alimentare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016