Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Internaţional: La "Forumul agricol de la Taormina", participanţii au primit cu uşurare anunţul lui Dacian Cioloş


Preşedintele organizaţiei agricole italiene Confagricoltura, Federico Vecchioni, a încheiat Forumul de la Taormina (25-27 martie), din Italia, găsind un dublu sprijin pentru „planul de cotitură industrială”, pe care l-a lansat recent. Comisarul european pentru agricultură, la prima sa prezenţă în Italia, a anunţat adoptarea unui „pachet de măsuri anticriză”, până la sfârşitul anului. Un răspuns economic de la Bruxelles, un semnal politic de la Roma, comentează cotidianul Corriere della Sera.
Potrivit agenţiei de presă Adnkronos, Vecchioni şi-a prezentat înaintea forumului de la Taormina, la 16 martie, cu prilejul unei conferinţe de presă la palatul Della Valle, de la Roma (sediul organizaţiei agricole Confagricoltura), proiectul politico-economic destinat să răspundă „dificultăţilor foarte grave” prin care trece sistemul agricol din Italia.

Propunerea intitulată „Indicaţii pentru creşterea agriculturii italiene”, prezentată la Taormina, este un proiect de „reformă organică pentru agricultură', vizând ample garanţii la nivel parlamentar.
Făcând bilanţul celor trei zile de confruntări cu bancherii şi industriaşii, Vecchioni a fost foarte clar: „Este inutil să ascundem faptul că în ultima vreme am avut o serie de probleme cu guvernul.

Intervenţia lui Angelino Alfano pentru noi este răspunsul pe care îl aşteptam pentru deschiderea dialogului cu executivuľ', a declarat el referindu-se la faptul că ministrul italian al justiţiei s-a oferit, la Taormina, să fie un „interlocutor atent” al organizaţiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Confagricoltura numără 564.000 de întreprinderi asociate, iar planul lansat de organizaţie insistă asupra modernizării, biotehnologiilor şi gestiunii industriale (reducerea costurilor plus investiţii), declarând explicit că „nu mai este suficient” să mizezi numai pe calitate, cu alte cuvinte pe produsele „made in Italy”.

Există cel puţin trei probleme cu care trebuie să se confrunte toate întreprinderile, fie ele mici sau mari, specializate sau pe bază de culturi extensive. În primul rând criza. Cei 500 de întreprinzători din Confagricoltura, prezenţi la Taormina, au primit cu uşurare anunţul comisarului pentru agricultură Dacian Cioloş.

Bruxellesul pune la punct un pachet de măsuri care va fi prezentat până la sfârşitul anului, fiind întărit şi de intervenţia Consiliului miniştrilor europeni, reprezentat la 27 martie, la Taormina, de ministrul mediului ambiant şi al mediului rural şi marin din Spania, Elena Espinosa, şi de Parlamentul European, fiind prezent la forum Paolo De Castro, preşedintele Comisiei pentru Agricultură. Se va începe de la sectorul brânzeturi, probabil cel mai penalizat de scăderea preţurilor suferită de crescătorii de animale.

În al doilea rând, Vecchioni a redeschis, la 27 martie, cazul resurselor blocate în visteriile regiunilor, în total 1 miliard 300 de milioane de euro, „alocate” până la sfârşitul lui 2010. În caz contrar, acestea vor fi restituite Bruxellesului.

Resursele fac parte din programul de finanţare pe şapte ani (2007-2013). Regiunile italiene dispun în general de 17 miliarde şi 843 milioane de euro: jumătate provin de la UE, jumătate de la stat (7 miliarde 226 milioane de euro) şi de la regiuni (1 miliard 632 milioane de euro). Mecanismele comunitare impun alocarea fondurilor pentru proiecte de cheltuieli bine definite. Cei care nu reuşesc să cheltuiască banii trebuie să-i restituie Bruxellesului.

Acestea sunt regulile, a subliniat, la 27 martie, comisarul Cioloş. „Se pot examina unele marje de flexibilitate în aplicare, dar statele naţionale trebuie să ia act de ele, asumându-şi responsabilităţile”, a spus el.
Lumea agricolă este chemată totodată să facă un salt de calitate în planul general al reprezentării „culturii întreprinderii”. Vecchioni are în vedere o reţea care să reunească o cotă de întreprinderi agricole, industriile de prelucrare a produselor agricole şi bănci.

Toate întreprinderile mici, inclusiv cele din agricultură, „pot deveni acum un punct de referinţă pentru întreaga ţară”, a subliniat Ferruccio de Bortoli, directorul ziarului Corriere della Sera, în intervenţia sa la Forumul de la Taormina. „În fond, întreprinderile mici reprezintă adesea prima ţintă pentru imigranţi. Sunt deja celulele de bază ale coeziunii sociale şi pot deveni o vitrină a drepturilor de cetăţenie în Italia”, a spus Bortoli.

Publicaţia „Just-food”, aminteşte că noul comisar european pentru agricultură a dat primul indiciu clar vineri, 26 martie, că sprijină desfiinţarea restrictivă a cotelor de producţie de lactate din UE, în 2015. Numirea românului Dacian Cioloş în funcţia de comisar pentru agricultură, a suscitat în unele cercuri îngrijorarea că el ar putea reinstitui cotele de lactate, în scopul de a combate criza cu care se confruntă producătorii europeni de lactate.

Cu toate acestea, într-un discurs la o conferinţă de la Bruxelles cu privire la viitorul industriei laptelui, el a exclus revizuirea deciziei de eliminare treptată a cotelor. „Nu cred că soluţia este revizuirea acestei decizii”, a spus el. "Ne aflăm într-o situaţie nouă şi trebuie să găsim soluţii corespunzătoare. Criza a fost parte dintr-o contracţie a cererii şi este clar că aceste cote, care continuă acum, nu au furnizat o soluţie."

În schimb, Comisia Europeană ar putea menţine plăţile directe de urgenţă, în contextul în care caută soluţii pe termen lung, cum ar fi ameliorarea poziţiei slabe de negociere a producătorilor de lactate cu clienţii lor cu producţie mai mare şi cu amănuntul, a mai spus Cioloş.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016