Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Investitorii italieni mizează pe gurmanzii noştri cu dare de mână
După ce au cucerit sectoare româneşti precum textilele, construcţiile, comerţul sau agricultura, italienii se pregătesc să înceapă ofensiva pe piaţa agroalimentară, care numără, în ţara lor, peste 67.000 de producători.
Riso Scotti Italia trebuia să găsească o soluţie pentru extinderea pe pieţele europene din cauza saturării celei de acasă. După un studiu de aproape doi ani, dintre toate ţările din sud-estul Europei, a fost aleasă România din mai multe motive, explică Radu Iofciulescu, Logistic Manager la Riso Scotti Danubio: existenţa terenurilor amenajate ca orezării, climatul potrivit acestei culturi, asemănarea de limbă şi cultură, poziţia strategică.
Astfel, în anul 2003, s-a început achiziţia de suprafeţe în fostele orezării construite de Nicolae Ceauşescu în judeţele Ialomiţa, Brăila, Olt, Dolj, Constanţa, România devenind astfel a doua ţară, după Italia, în care compania este prezentă cu o structură comercială şi de producţie completă.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Riso Scotti nu a fost primul caz de acest tip şi cu siguranţă nu va fi ultimul. „În general, investitorii italieni fac un tur al Europei de Est, merg în Bulgaria, Ungaria, Serbia, Ucraina şi adesea îmi spun că acesta este cel mai bun loc pentru a începe o afacere“, spune Mario Iaccarino, directorul Institutului Italian de Comerţ Exterior (ICE) la Bucureşti. „Nu ştiu exact motivul, dar mă bucură. Poate şi pentru că ei simt România mai aproape de Italia“. Înfiinţată la Bucureşti încă din 1969, organizaţia este finanţată de Ministerul Dezvoltării Economice din Italia şi are rolul de a promova, facilita şi dezvolta comerţul dintre Peninsulă şi alte ţări ale lumii. Cum? De exemplu, săptămâna aceasta a organizat la Bucureşti o întâlnire de afaceri la care au participat 44 de companii din domeniul agroalimentar.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura