Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ioan Niculae, Interagro: Statul pierde 1 miliard de euro din inchiderea combinatelor chimice


Statul roman va pierde peste un miliard de euro de pe urma inchiderii combinatelor Interagro, suma ce reprezinta atit taxe, impozite, TVA, alte contributii la buget ce nu vor mai fi incasate, cit si efectul pe care il produce pe orizontala in industrie, sustine Ioan Niculae, patronul Interagro.
"Poate cel mai mult pierde statul roman, cam 1 miliard de euro din taxe, impozite, TVA de la noi dar si din afacerile pe orizontala. Eu inchid combinatele, o sa ma coste cateva zeci de milioane sa le conserv, insa nu mai pot continua asa. Imi pare rau pentru angajati, insa nu am ce face ", a mai spus Niculae.

Decizia Guvernului de a suspenda furnizarea de gaze ieftine, din productia interna, pentru combinatele chimice a starnit furia omului de afaceri Ioan Niculae, care afirma ca este victima unei conspiratii.

"Guvernul vrea sa ingroape producatorii romani de ingrasaminte chimice pentru a favoriza importatorii care platesc bani grei cercurilor de interese ", acuza patronul Interagro, Ioan Niculae.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Vor sa ne lichideze pe toti cei care facem afaceri legale in Romania. Prin aceasta decizie, m-a obligat practic sa inchid combinatele, pentru ca nu mai e rentabil sa produci in aceste conditii. Ne inchid pe noi, pentru a favoriza importurile si interesele marilor jucatori internationali", afirma cel cotat ca fiind unul dintre cei mai bogati romani.

Reprezentantii guvernului nu au dorit sa comenteze situatia de la Interagro, respectiv acuzatiile aduse de omul de afaceri.

Interagro a primit, pana la finele anului trecut, de la Romgaz, gaze la un pret intre 150 si 200 dolari/1000 mc. Pretul era unul foarte bun, in conditiile in care media pietei raportata atit la pretul gazului din productia interna, cit si la cotatia cosului de gaze, unde intra si gazul de import, era la 300 dolari/1000 mc.

Din acest an, insa, Guvernul a renuntat la aceasta facilitate, astfel ca pretul gazelor a crescut la 400 dolari/1000 mc.

"Pretul gazului a crescut cu 30% din octombrie pana azi. La pretul asta, nu ne mai acoperim nici macar cheltuielile de productie", afirma Niculae.

"In aceste conditii, mai bine inchid decat sa merg pe pierdere. Cat sunt pierderile ? Mi-e si frica sa ma gandesc. De ordinul zecilor de milioane de euro lunar", spune omul de afaceri.

Pentru a limita pierderile, Niculae a trecut deja la fapte. A inchis deja combinatele NitroPoros Fagaras si Viromet Victoria si urmeaza sa sisteze productia si la celelalte 4 unitati - combinatul Ga Pro Co Savinesti va fi inchis la 15 februarie, iar 90% din angajati vor fi disponibilizati, Amurco Bacau va fi inchis in 1 martie, Donau Chem Turnu Magurele la 1 aprilie, iar Chemgas Slobozia la 30 aprilie.

Citeste mai mult pe DailyBusiness.ro
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016