Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ioan Niculae, patronul InterAgro, ameninţă că va destabiliza sistemul naţional de gaze


Combinatele miliardarului vor renunţa la statutul de consumator întreruptibil de gaze şi nu vor mai lua nici gaze produse în ţară chiar cu riscul închiderii unora dintre ele. Ameninţarea este una destul de importantă, având în vedere că Grupul InterAgro, patronat de Niculae este cel mai mare consumator de gaze din România.
Omul de afaceri Ioan Niculae vrea să renunţe la statutul de întreruptibil al tuturor celor şase combinate chimice ale sale şi, totodată, la achiziţionarea de gaze de producţie internă. Niculae va apela la această măsură odată cu expirarea unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului care facilita fabricilor cu statut de întreruptibil cumpărarea de gaze doar din producţia internă de două ori mai ieftine decât cele din import.

Omul de afaceri îşi motivează decizia prin faptul că nu a beneficiat niciun moment de avantajele prevăzute prin lege. “Legea aceasta nu s-a respectat nici măcar o lună. Nici vorbă să iau gaze doar din intern. Ba din contra, am fost nevoit să şi import pentru că Romgaz-ul nu mi-a dat cantităţile de care aveam nevoie. A trebuit să cumpăr şi de la Petrom cu banii în avans. Dar gata! De luna viitoare renunţ la statutul de întreruptibil iau gaze din Bulgaria şi Rusia chiar şi mai scumpe şi cu banii în avans şi nu mai am nevoie de gaze româneşti. Să vedem ce se va întâmpla când va exista un surplus de 1,5-2 miliarde de metri cubi de gaze pe piaţă. Unde îşi vor mai vinde gazul Romgaz şi Petrom? Se va destabiliza toată piaţa românească a gazelor”, afirmă Niculae.

Omul de afaceri recunoaşte că, odată ce va plăti mult mai mult pe gaze nu va mai putea ţine în funcţiune toate combinatele însă afirmă că este dispus să-şi asume acest risc.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeşte mai mult pe money.ro
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016