Fasole întâlneşti la români prin toate cârciumile, de la cele cu blazon până la birtul din margine de drum naţional. Lintea, în schimb, se mănâncă astăzi mai ales prin Ardeal. Deşi sunt verişoare bune, care din ele a fost prima pe la noi?
Dacă te aşteptai ca fasolea să câştige titlul de legumă veche şi românească pe deasupra, ai pierdut. Însă nici lintea nu este chiar de pe la noi. Istoria celor două legume este destul de ciudată, ele făcând, în trecut, obiectul unui schimb culinar între europeni şi amerindieni.
Din cele doua Americi vine fasolea, în felurite soiuri, forme şi culori, pe când lintea s-a născut prin Palestina.
Fasolea fost adusă în Europa de primii corăbieri ajunşi prin acele părţi, care au lăsat în schimb ce aveau mai bun cu ei – seminţele de linte. Astfel, aproape simultan, cele două legume s-au răspândit pe ambele maluri ale Atlanticului.
Nu se ştie exact care dintre ele este cea mai veche (studiile spun că fasolea este cultivată în America de peste opt mii de ani), cert este că despre linte scrie şi în Biblie dar şi în Coran. Originea ei se află cu siguranţă în Orientul Mijlociu, unde şi astăzi supa de linte şi Mujaddara (linte cu orez) reprezintă unele din principale mâncaruri al musulmanilor.
Citeşte mai mult pe blogul de grădinărit bioproduct.ro
Dacă te aşteptai ca fasolea să câştige titlul de legumă veche şi românească pe deasupra, ai pierdut. Însă nici lintea nu este chiar de pe la noi. Istoria celor două legume este destul de ciudată, ele făcând, în trecut, obiectul unui schimb culinar între europeni şi amerindieni.
Din cele doua Americi vine fasolea, în felurite soiuri, forme şi culori, pe când lintea s-a născut prin Palestina.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Fasolea fost adusă în Europa de primii corăbieri ajunşi prin acele părţi, care au lăsat în schimb ce aveau mai bun cu ei – seminţele de linte. Astfel, aproape simultan, cele două legume s-au răspândit pe ambele maluri ale Atlanticului.
Nu se ştie exact care dintre ele este cea mai veche (studiile spun că fasolea este cultivată în America de peste opt mii de ani), cert este că despre linte scrie şi în Biblie dar şi în Coran. Originea ei se află cu siguranţă în Orientul Mijlociu, unde şi astăzi supa de linte şi Mujaddara (linte cu orez) reprezintă unele din principale mâncaruri al musulmanilor.
Citeşte mai mult pe blogul de grădinărit bioproduct.ro
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.07 din 14 voturi
Urmareste-ne pe Google News