Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Istoria legumelor româneşti: lintea şi fasolea
Fasole întâlneşti la români prin toate cârciumile, de la cele cu blazon până la birtul din margine de drum naţional. Lintea, în schimb, se mănâncă astăzi mai ales prin Ardeal. Deşi sunt verişoare bune, care din ele a fost prima pe la noi?
Dacă te aşteptai ca fasolea să câştige titlul de legumă veche şi românească pe deasupra, ai pierdut. Însă nici lintea nu este chiar de pe la noi. Istoria celor două legume este destul de ciudată, ele făcând, în trecut, obiectul unui schimb culinar între europeni şi amerindieni.
Din cele doua Americi vine fasolea, în felurite soiuri, forme şi culori, pe când lintea s-a născut prin Palestina.
Fasolea fost adusă în Europa de primii corăbieri ajunşi prin acele părţi, care au lăsat în schimb ce aveau mai bun cu ei – seminţele de linte. Astfel, aproape simultan, cele două legume s-au răspândit pe ambele maluri ale Atlanticului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Nu se ştie exact care dintre ele este cea mai veche (studiile spun că fasolea este cultivată în America de peste opt mii de ani), cert este că despre linte scrie şi în Biblie dar şi în Coran. Originea ei se află cu siguranţă în Orientul Mijlociu, unde şi astăzi supa de linte şi Mujaddara (linte cu orez) reprezintă unele din principale mâncaruri al musulmanilor.
Citeşte mai mult pe blogul de grădinărit bioproduct.ro
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.04 din 13 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura