
"Tintele pot fi atinse in conditiile in care creste presiunea pe segmentul de automobile. In sectorul auto, tendinta este de crestere a numarului de masini, dar au aparut masinile hibride, ceea ce ar putea determina o reducere a consumului”, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pentru suprafetele cultivate cu produse destinate bioetanolului si biodieselului, acestea au crescut in ultimii ani, marii producatori, cum ar fi Ioan Niculae, administratorul Interagro si Adrian Porumbiu, care conduce grupul Racova Agro Pan din Vaslui dublandu-si suprafetele cultivate cu porumb sau rapita. Acestia si-au extins afacerile si in producerea de biocomnbustibili, construindu-si propriile fabrici.
Potrivit ministrului Mediului, pentru productia de biocombustibil, in Romania se pot cultiva 1,6 milioane de hectare de teren agricol cu plante oleaginoase din care se pot obtine 2,6 milioane de tone de seminte de floarea-soarelui, rapita si soia.
"Din cantitatea de un milion de tone de ulei care se poate obtine din plantele cultivate, doar 300.000 de tone de ulei sunt folosite in scop alimentar, ceea ce inseamna o marja destul de mare pentru biocombustibil”, a mai spus Korodi. Mai mult de atat, in Romania se cultiva in momentul de fata 2,5 milioane de tone de porumb cu destinatia combustibilului bio.
"Simpla prezenta a capacitatilor de productie in Romania va genera aceasta piata. Cu toate acestea trebui sa avem o crestere a cantitatii de biocombustibil, fara a periclita siguranta alimentara. O pondere prea ridicata de bioetanol ar putea determinas o crestere prea mare a preturilor la produsele alimentare.”, a completat Attila Korodi.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News