Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a avut loc, luni, o nouă dezbatere privind reforma Politicii Agricole Comune 2014-2020


Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, a participat luni, 06 decembrie 2010, la dezbaterea publică a proiectul privind reforma Politicii Agricole Comune după 2013, din perspectiva României.
Discuţiile au vizat Comunicarea Comisiei „PAC către 2020: a întâmpina provocările privind alimentaţia, resursele naturale şi utilizarea teritoriului”, opţiunile politice după 2013 şi poziţia României în ceea ce priveşte PAC.

Noua politică agricolă trebuie să răspundă principalelor provocări pe termen mediu şi lung reprezentate de siguranţa alimentară, schimbările climatice, depopularea rurală şi aşteptărilor tot mai mari ale consumatorilor în ceea ce priveşte calitatea alimentelor şi siguranţa acestora.

În privinţa riscurilor climatice, ministrul Tabără a subliniat că acestea „reprezintă un aspect foarte important care trebuie avut în vedere în negocierile privind viitoarea politică agricolă, în condiţiile în care variaţiile termice şi deficitul de umiditate afectează în grad mai mare culturile şi producţiile din România, comparativ cu alte state membre”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Valeriu Tabără a reiterat poziţia României privind necesitatea unui buget consistent pentru agricultură şi dezvoltare rurală, continuarea unei politici agricole axate pe cei 2 piloni, distribuirea echitabilă a plăţilor directe între statele membre şi introducerea unei noi scheme pentru exploataţiile mici. El a adăugat, totodată, că „România nu consideră oportună propunerea Comisiei Europene de introducere a unei limite superioare (plafonare) a nivelului plăţilor directe alocate fermelor mari”.

În cadrul dezbaterilor, specialiştii MADR au subliniat că actualele linii politice ale Pilonului II trebuie menţinute în viitoarea PAC, iar implementarea acestora în România să se realizeze la nivel naţional. Participanţii au fost de acord că se impune modernizarea sistemului agricol românesc după modelul din vechile state membre, Germania fiind un bun exemplu în acest sens.

La dezbatere au participat reprezentanţi ai organizaţiilor şi federaţiilor sindicale şi ai patronatelor din agricultură, printre care AGROSTAR, LAPAR, Patronatul Viei şi Vinului – PNVV, Asociaţia Generală a Crescătorilor de Taurine din România – AGCTR, Federaţia Agricultorilor „Fermierul”, ONG-uri precum WWF România etc.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016