Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Laboratorul de depistare a falsurilor de la Institutul de Criogenie poate face ordine pe piaţa băuturilor
Vineri, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice ICSI Râmnicu Vâlcea a fost prezentă o delegaţie de profesori universitari, reprezentanţi ai celor mai importanţi producători de vin din ţară prezenţi la Vâlcea pentru a participa la conferinţa internaţională 'Euro-Wine', organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea, care au vizitat laboratorul de analiză izotopică a vinului.
Vizitatorii au fost impresionaţi de instalaţia de analiză, care a costat în jur de două milioane de euro, iar degustătorii de vin prezenţi la eveniment au apreciat că un astfel de laborator nu poate decât să îi ajute, deoarece analizeze făcute aici ar putea ridica în timp calitatea vinurilor comercializate în România.
Este posibil ca de anul viitor normele Uniunii Europene să îi oblige pe toţi producătorii de vin să aibă un astfel de buletin de analiză pentru produsele pe care le comercializează. Acum, în acest laborator pot fi depistate prin analize izotopice nu doar falsurile din vin, ci şi cele din miere şi se poate stabili de asemenea şi nivelul de pesticide din fructe şi legume.
Analiza la laborator se efectuează în două etape. Prima este cea de preparare a probelor, iar în a doua fază de face amprentarea izotopică, pentru a vedea ce componente sunt urmărite. Buletinul emis după această analiză îi dau dovada producătorului că vinde un produs original.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
'Acum am introdus şi mierea de albine pe lista produselor alimentare care urmează să fie autentificate şi lucrăm mai ales pentru depistarea pesticidelor, chiar şi cu producătorii locali. Lucrăm cu cei care vând pe piaţă astfel de produse şi care vor să verifice, prin sondaj, dacă produsele lor conţin ce trebuie. Din păcate, se importă destul de mult vin care nu trece printr-un laborator de specialitate, importatorii mergând pe ideea că cel care produce are o licenţă autentificată, dar, de multe ori nu se întâmplă aşa. Acum trei ani, în Italia, un producător de vin a introdus pe piaţă un vin adulterat şi i s-a interzis trei ani să vândă. Şi la mierea de albine, este greu să-ţi dai seama dacă are zahăr din altă parte decât cel din polen. Lucrăm acum mai ales cu instituţiile care urmăresc să depisteze fraudele, printre care şi cu poliţia', a mai spus directorul general al ICSI Râmnicu Vâlcea.
'Noi cei care consumăm ar trebui să fim mai atenţi la ceea ce consumăm, să ne punem întrebări dacă ni se pare ceva dubios, gustul de exemplu, sau dacă vinul lăsat de pe o zi pe alta îşi schimbă culoarea sau are o decantare... Sunt câteva reguli foarte simple, pe care ar trebui să le cunoască lumea şi să îşi dea seama că, dacă tot ai dat un ban, trebuie să consumi ceva sănătos. Dreptul legal al oricărui consumator este să ceară şi noi avem obligaţia să comunicăm rezultatele la sesizarea care a fost depusă, atât de persoanele fizice, cât şi cele juridice', a precizat prof. univ. dr. Ioan Ştefănescu, directorul ICSI Râmnicu Vâlcea.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News