Devalorizarea, in ultima perioada, a leului in raport cu euro, prin urcarea cursului de schimb pana la un maximum istoric de peste 4,3 lei, i-a determinat pe unii reprezentanti ai patronatelor din industria alimentara sa anunte scumpiri ale produselor agroalimentare pentru lunile urmatoare.
In acelasi timp insa, producatorii sunt mai retinuti si spun ca reducerea consumului, datorata atat crizei economice, cat si perioadei traditionale care urmeaza sarbatorilor, ii determina sa tina preturile in loc pana cand va exista cerere pe piata.
Vanzarile de carne de porc au scazut foarte mult dupa sarbatori, iar reprezentantii producatorilor afirma ca sunt in situatia in care nu au de ce sa mareasca preturile, pentru ca nu au cui vinde. "Vindem intr-o saptamana cat vindeam anul trecut intr-o zi. Nu avem de ce sa marim pretul la carnea de porc dintr-un motiv simplu, se vinde greu. Oricum, in aceasta perioada cererea era mai mica decat in restul anului. Cel putin pana in martie, preturile raman la nivelul actual", a declarat Gheorghe Caruz, presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc.
De asemenea, laptele si produsele din lapte nu se vor scumpi pana la sfarsitul primei jumatati a lunii februarie, iar daca cursul de schimb nu va depasi 4,3 lei/euro, preturile actuale vor fi mentinute.
"Producatorii nostri au fost prevazatori, si-au luat masuri din timp, adica de anul trecut, si si-au facut socotelile tinand cont de previziuni, adica de evolutia cursului de schimb. Daca dupa jumatatea lunii februarie cursul de schimb va urca peste 4,3 lei/euro, vor aparea unele scumpiri, dar nesemnificative, de 1%, maximum 5%", a precizat Valentin Blanaru, director executiv al Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui.
Citeste mai mult in Romania Libera
In acelasi timp insa, producatorii sunt mai retinuti si spun ca reducerea consumului, datorata atat crizei economice, cat si perioadei traditionale care urmeaza sarbatorilor, ii determina sa tina preturile in loc pana cand va exista cerere pe piata.
Vanzarile de carne de porc au scazut foarte mult dupa sarbatori, iar reprezentantii producatorilor afirma ca sunt in situatia in care nu au de ce sa mareasca preturile, pentru ca nu au cui vinde. "Vindem intr-o saptamana cat vindeam anul trecut intr-o zi. Nu avem de ce sa marim pretul la carnea de porc dintr-un motiv simplu, se vinde greu. Oricum, in aceasta perioada cererea era mai mica decat in restul anului. Cel putin pana in martie, preturile raman la nivelul actual", a declarat Gheorghe Caruz, presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De asemenea, laptele si produsele din lapte nu se vor scumpi pana la sfarsitul primei jumatati a lunii februarie, iar daca cursul de schimb nu va depasi 4,3 lei/euro, preturile actuale vor fi mentinute.
"Producatorii nostri au fost prevazatori, si-au luat masuri din timp, adica de anul trecut, si si-au facut socotelile tinand cont de previziuni, adica de evolutia cursului de schimb. Daca dupa jumatatea lunii februarie cursul de schimb va urca peste 4,3 lei/euro, vor aparea unele scumpiri, dar nesemnificative, de 1%, maximum 5%", a precizat Valentin Blanaru, director executiv al Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui.
Citeste mai mult in Romania Libera
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News