Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legumele congelate, sursă de vitamine în sezonul rece


Producătorii de fructe şi legume congelate susţin că acestea conţin chiar mai multe vitamine decât cele proaspete. Care ar fi explicaţia pentru o asemenea afirmaţie? În mod normal, intervalul maxim de timp care trece de la momentul când legumele sunt culese până la momentul când sunt procesate este de cinci ore. Atunci când cumpărăm legume şi fructe de la piaţă, ele sunt, într-adevăr, proaspete, însă pierd cam jumătate din conţinutul de vitamine dacă nu sunt consumate în termen de 24 de ore de când sunt culese.
Şi nu vă spune nimeni cât timp au petrecut pe taraba din piaţă. Pentru ca fructele şi legumele să ofere maximum de beneficii, ele trebuie consumate imediat după ce sunt culese, iar acest lucru este imposibil, dacă nu cumva sunteţi fericitul posesor al unei grădini de zarzavaturi sau al unei livezi de fructe. Iată, deci, de ce legumele congelate sunt mai bogate în vitamine decât fructele pe care le cumpărăm duminică din piaţă, dar le consumăm miercuri seară.

Alt motiv pentru care produsele congelate sunt mai avantajoase este faptul că se găsesc pe tot parcursul anului, aşa că puteţi găti oricând o ciorbă gustoasă de legume sau un ghiveci aromat, fără să fiţi nevoit să plătiţi cine ştie ce preţuri exorbitante pentru legumele importate.

Despre procesul de congelare rapida
Congelarea rapidă este un procedeu industrial. Temperatura produsului scade foarte repede (în câteva minute), tocmai pentru a evita alterarea legumelor. Prin congelarea rapidă efectuată la scară largă, toate calităţile nutritive ale produsului sunt menţinute.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pe de altă parte, congelarea (sau îngheţarea) este procedeul de conservare a alimentelor care se practică acasă. Scăderea temperaturii se produce relativ lent: trec aproximativ 24 de ore înainte ca alimentele să fie complet îngheţate. Formarea cristalelor mari de gheaţă afectează într-o oarecare măsură celulele vegetale, iar calităţile nutritive ale alimentelor pot fi alterate. Pentru a vă asigura că procesul de congelare se desfăşoară aşa cum trebuie, aveţi grijă să îngheţaţi legume care conţin cât mai puţină apă.

Citeste mai mult in Gazeta de Sud
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016