In cadrul unui simpozion desfasurat, in aceasta saptamana, la Satu Mare, a fost prezentat ingrasamantul bacterian PHILAZONIT, un produs care s-a dovedit a fi deosebit de eficient, mai ieftin decât îngrăşămintele chimice convenţionale cunoscute, dar mai ales ecologic, informeaza un comunicat de presa al OJCA.
Experienţele folosirii produsului în producţia legumicolă demonstrează că producţia la hectar creşte la legume cu 3-5%, iar cantitatea de humus în sol creşte cu 4-5%. Producţiile medii la hectar cresc şi la folosirea produsului la culturile de grâu, porumb sau rapiţă. Utilizarea lui ar putea fi recomandată tuturor culturilor agricole, singura incompatibilitate referindu-se la interzicerea utilizării lui cu azotat de amoniu lichid.
Produsul este ieftin, pentru că producerea lui nu necesită utilizarea de combustibili fosili, ca în cazul îngrăşămintelor chimice, el fiind produs din trei tipuri de bio-bacterii care, în acelaşi timp, fixează din aer 100 -120 kg. azot, corespunzător a 300 kg azotat de amoniu, mobilizează 15-25 kg fosfor şi potasiu din sol şi descompune miriştea culturilor în 4 -6 săptămâni de la încorporare.
In România produsul este cunoscut în câteva judeţe din nord-vestul României şi mai mult în judeţul Satu Mare, zonele agricole Carei, Tăşnad, Santău, de-acum şi în bazinul legumicol Halmeu.
Simpozionul s-a desfăşurat sub patronajul Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă în colaborare cu Fabrica de conserve din Zalau şi firma Agrova-Bio din Ungaria. Lucrarile simpozionului s-au axat pe probleme de cultivare a legumelor, în special a gogoşarilor, castraveţilor şi vinetelor.
Sistem integrat pe piata locala a legumelor
Contribuţia fabricii de conserve din Zalău în sprijinul producătorilor din bazinul legumicol Halmeu va consta în asigurarea unei pieţe sigure de valorificare a producţiei, asigurarea de soiuri de legume pentru industrializare, fără a impune un anumit soi pentru zona respectivă, asigurând în acelaşi timp un specialist care să efectueze în mod gratuit analize de sol şi de calitate a apei pentru irigare.
În bazinul legumicol Halmeu se va înfiinţa, într-un concept de sistem integrat, un centru pentru achiziţionarea producţiei legumicole, dotat cu o maşină de sortat şi calibrat, iar plata se va face loco furnizor. La simpozion au participat aproximativ 40 de legumicultori, care cultivă împreună cca. 80 de hectare de legume în câmp sau protejate, cu suprafeţe individuale cuprinse între 1,00 până la 7,00 hectare.
Experienţele folosirii produsului în producţia legumicolă demonstrează că producţia la hectar creşte la legume cu 3-5%, iar cantitatea de humus în sol creşte cu 4-5%. Producţiile medii la hectar cresc şi la folosirea produsului la culturile de grâu, porumb sau rapiţă. Utilizarea lui ar putea fi recomandată tuturor culturilor agricole, singura incompatibilitate referindu-se la interzicerea utilizării lui cu azotat de amoniu lichid.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Produsul este ieftin, pentru că producerea lui nu necesită utilizarea de combustibili fosili, ca în cazul îngrăşămintelor chimice, el fiind produs din trei tipuri de bio-bacterii care, în acelaşi timp, fixează din aer 100 -120 kg. azot, corespunzător a 300 kg azotat de amoniu, mobilizează 15-25 kg fosfor şi potasiu din sol şi descompune miriştea culturilor în 4 -6 săptămâni de la încorporare.
In România produsul este cunoscut în câteva judeţe din nord-vestul României şi mai mult în judeţul Satu Mare, zonele agricole Carei, Tăşnad, Santău, de-acum şi în bazinul legumicol Halmeu.
Simpozionul s-a desfăşurat sub patronajul Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă în colaborare cu Fabrica de conserve din Zalau şi firma Agrova-Bio din Ungaria. Lucrarile simpozionului s-au axat pe probleme de cultivare a legumelor, în special a gogoşarilor, castraveţilor şi vinetelor.
Sistem integrat pe piata locala a legumelor
Contribuţia fabricii de conserve din Zalău în sprijinul producătorilor din bazinul legumicol Halmeu va consta în asigurarea unei pieţe sigure de valorificare a producţiei, asigurarea de soiuri de legume pentru industrializare, fără a impune un anumit soi pentru zona respectivă, asigurând în acelaşi timp un specialist care să efectueze în mod gratuit analize de sol şi de calitate a apei pentru irigare.
În bazinul legumicol Halmeu se va înfiinţa, într-un concept de sistem integrat, un centru pentru achiziţionarea producţiei legumicole, dotat cu o maşină de sortat şi calibrat, iar plata se va face loco furnizor. La simpozion au participat aproximativ 40 de legumicultori, care cultivă împreună cca. 80 de hectare de legume în câmp sau protejate, cu suprafeţe individuale cuprinse între 1,00 până la 7,00 hectare.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News