Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legumicultura: ingrasamantul bacterian PHILAZONIT, prezentat la Satu Mare


In cadrul unui simpozion desfasurat, in aceasta saptamana, la Satu Mare, a fost prezentat ingrasamantul bacterian PHILAZONIT, un produs care s-a dovedit a fi deosebit de eficient, mai ieftin decât îngrăşămintele chimice convenţionale cunoscute, dar mai ales ecologic, informeaza un comunicat de presa al OJCA.

Experienţele folosirii produsului în producţia legumicolă demonstrează că producţia la hectar creşte la legume cu 3-5%, iar cantitatea de humus în sol creşte cu 4-5%. Producţiile medii la hectar cresc şi la folosirea produsului la culturile de grâu, porumb sau rapiţă. Utilizarea lui ar putea fi recomandată tuturor culturilor agricole, singura incompatibilitate referindu-se la interzicerea utilizării lui cu azotat de amoniu lichid.


Produsul este ieftin, pentru că producerea lui nu necesită utilizarea de combustibili fosili, ca în cazul îngrăşămintelor chimice, el fiind produs din trei tipuri de bio-bacterii care, în acelaşi timp, fixează din aer 100 -120 kg. azot, corespunzător a 300 kg azotat de amoniu, mobilizează 15-25 kg fosfor şi potasiu din sol şi descompune miriştea culturilor în 4 -6 săptămâni de la încorporare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori


Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...

Oferta Speciala
valabila 48h

In România produsul este cunoscut în câteva judeţe din nord-vestul României şi mai mult în judeţul Satu Mare, zonele agricole Carei, Tăşnad, Santău, de-acum şi în bazinul legumicol Halmeu.

Simpozionul s-a desfăşurat sub patronajul Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă în colaborare cu Fabrica de conserve din Zalau şi firma Agrova-Bio din Ungaria. Lucrarile simpozionului s-au axat pe probleme de cultivare a legumelor, în special a gogoşarilor, castraveţilor şi vinetelor.

Sistem integrat pe piata locala a legumelor
Contribuţia fabricii de conserve din Zalău în sprijinul producătorilor din bazinul legumicol Halmeu va consta în asigurarea unei pieţe sigure de valorificare a producţiei, asigurarea de soiuri de legume pentru industrializare, fără a impune un anumit soi pentru zona respectivă, asigurând în acelaşi timp un specialist care să efectueze în mod gratuit analize de sol şi de calitate a apei pentru irigare.

În bazinul legumicol Halmeu se va înfiinţa, într-un concept de sistem integrat, un centru pentru achiziţionarea producţiei legumicole, dotat cu o maşină de sortat şi calibrat, iar plata se va face loco furnizor. La simpozion au participat aproximativ 40 de legumicultori, care cultivă împreună cca. 80 de hectare de legume în câmp sau protejate, cu suprafeţe individuale cuprinse între 1,00 până la 7,00 hectare.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".

TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton