Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi despre cum sa depozitati in mod corect ingrasamintele

sfaturi-despre-cum-sa-depozitati-in-mod-corect-ingrasamintele

Ingrasamintele sunt foarte sensibile la factorii de mediu. Daca respectati cateva reguli de baza, calitatea ingrasamantului nu va fi afectata si depozitarea se va face in conditii de siguranta.


Umezeala

Este important sa protejati ingrasamintele impotriva umezelii atat in timpul transportului cat si mai tarziu in timpul depozitarii. Daca ingrasamintele sunt protejate de umezeala, capacitatea de imprastiere a acestora este mentinuta. Prin urmare, este important ca mijloacele de transport sa fie curate si uscate si descarcarea ingrasamintelor sa se faca doar in conditii propice, fara intemperii . Locul de depozitare a ingrasamintelor trebuie sa fie de asemenea curat, uscat si protejat de intemperii.
 

Acoperiti ingrasamintele depozitate in vrac cu o copertina de plastic sau prelata rezistenta la foc.
 

Depozitati intotdeauna ingrasamintele intr-un loc uscat si curat. Pentru toate locurile de depozitare ale caror pardoseli nu sunt 100% etanse, Borealis L.A.T recomanda utilizarea produsului Absodan sau Terraperl - fosta Terramol - (vanduta de IMERYS Absorbent - fost Damolin) ca strat de etansare. Aplicarea prin imprastiere a 1 - 2 kg din acest material pe m² ajuta la protejarea sacilor contra umezelii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Temperatura si ventilatia

Depozitati ingrasamintele departe de surse de caldura si la temperaturi < 32 ° C. Asigurati un sistem de ventilatie si un spatiu suficient de intre acoperis si partea superioara a stivei de ingrasaminte pentru a fi in siguranta.
 

In cazul depozitarii in aer liber, se recomanda sa nu expuneti niciodata ingrasamintele ambalate la lumina directa a soarelui, depozitati ingrasamintele intr-un loc umbrit si ventilat. Daca nu exista nici o alternativa, folositi o copertina din plastic mat sau o prelata pentru a proteja ingrasamintele ambalate.

 

Compatibilitatea ingrasamintelor cu alte substante

Depozitati ingrasamintele pe baza de azot nitric (NAC, COMPLEX ) separat fata de uree.
 

Ingrasamintele trebuie, de asemenea, depozitate separat fata de:
 

Benzina; materiale organice sau combustibile, cum ar fi uleiuri si grasimi, rumegus, cereale, seminte, fan, paie; saruri metalice ce contin crom, zinc, cupru, nichel si compusi cu cobalt; gaze comprimate; produse fitosanitare:
 

Materiale extrem de alcaline, cum ar fi var nestins, ciment si zgura metalica.

Substante precum acid clorhidric, acid sulfuric, clorura de potasiu, sulfat de amoniu si clorura de sodiu

Surse directe de caldura, cum ar fi cuptoare, lucrari de sudara si slefuire, lampi, intrerupatoare, cabluri electrice, piese supraincalzite ale unor utilaje sau orice alta sursa care ar putea crea puncte fierbinti sau scanteie.
 

Pentru mai multe informatii accesati site-ul www.borealis-lat.com


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016