Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Luptam alaturi de bulgari: NU preluarii terenurilor agricole de catre straini
Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, s-a intalnit miercuri cu omologul sau bulgar, Miroslav Naydenov. Desi, oficial, intalnirea celor doi s-a axat pe, citam, "posibilitatile de cooperare in domeniul agricol si piscicol", AGROROMANIA va dezvaluie ca adevarata miza a discutiei a reprezentat-o asteptata liberalizare a pietei funciare: cumpararea terenurilor agricole romanesti si bulgaresti de catre investitori din Uniunea Europeana.
Potrivit tratatului de aderare la UE, prost negociat, Romania si Bulgaria sunt obligate ca din 2014 sa permita cetatenilor straini sa detina DREPT DE PROPRIETATE asupra terenurilor arabile.
Se preconizeaza - si oficialii au atras atentia in repetetate randuri - ca zeci de mii de hectare vor fi cumparate de cetateni straini, pe preturi de nimic. In Romania, un hectar de teren costa intre 1000 si 2000 de euro, in functie de zona si amplasare. In Franta, insa, pretul unui hectar este de ZECE ori mai mare.
Ce au discutat ieri cei doi ministri?
In primul rand, cei doi au decis ca Romania si Bulgaria sa vorbeasca intr-un singur glas la Bruxelles. Cele doua tari vor avea o initiativa comuna pentru MODIFICAREA tratatului de aderare la Uniunea Europeana in vederea prelungirii termenului de la care cetatenii straini au dreptul de a cumpara terenuri agricole in Romania, respectiv Bulgaria, ca persoane fizice.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Atat ministrul roman, cat si cel bulgar, vor avea aceeasi pozitie in fata Comisiei Europene, solicitand autoritatilor de la Bruxelles intarzierea termenului de liberalizare a pietei terenurilor agricole.
De asemenea, cei doi oficiali au hotarat sa isi armonizeze punctele de vedere fata de propunerea Comisiei Europene privind noua Politica Agricola 2014-2020, precum si fata de noua politica piscicola 2014-2020.
Impreuna suntem mai puternici, mai bine reprezentati in noua Politica Agricola Comuna
Ministrul roman a transmis omologului sau invitatia de a participa in luna mai la o intalnire a tarilor est europene, membre UE, la Bucuresti.
Intalnirea reprezentantilor celor sapte tari est europene va avea scopul de a definitiva pozitia comuna fata de propunerile Comisiei Europene pentru politicile agricole viitoare.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi