Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Luptam alaturi de bulgari: NU preluarii terenurilor agricole de catre straini

luptam-alaturi-de-bulgari-nu-preluarii-terenurilor-agricole-de-catre-straini

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, s-a intalnit miercuri cu omologul sau bulgar, Miroslav Naydenov. Desi, oficial, intalnirea celor doi s-a axat pe, citam, "posibilitatile de cooperare in domeniul agricol si piscicol", AGROROMANIA va dezvaluie ca adevarata miza a discutiei a reprezentat-o asteptata liberalizare a pietei funciare: cumpararea terenurilor agricole romanesti si bulgaresti de catre investitori din Uniunea Europeana.


Potrivit tratatului de aderare la UE, prost negociat, Romania si Bulgaria sunt obligate ca din 2014 sa permita cetatenilor straini sa detina DREPT DE PROPRIETATE asupra terenurilor arabile.

Se preconizeaza - si oficialii au atras atentia in repetetate randuri - ca zeci de mii de hectare vor fi cumparate de cetateni straini, pe preturi de nimic. In Romania, un hectar de teren costa intre 1000 si 2000 de euro, in functie de zona si amplasare. In Franta, insa, pretul unui hectar este de ZECE ori mai mare.

Ce au discutat ieri cei doi ministri?


In primul rand, cei doi au decis ca Romania si Bulgaria sa vorbeasca intr-un singur glas la Bruxelles. Cele doua tari vor avea o initiativa comuna pentru MODIFICAREA tratatului de aderare la Uniunea Europeana in vederea prelungirii termenului de la care cetatenii straini au dreptul de a cumpara terenuri agricole in Romania, respectiv Bulgaria, ca persoane fizice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Atat ministrul roman, cat si cel bulgar, vor avea aceeasi pozitie in fata Comisiei Europene, solicitand autoritatilor de la Bruxelles intarzierea termenului de liberalizare a pietei terenurilor agricole.

Sansele de a renegocia tratatele de aderare sunt mici, insa, potrivit juristilor consultati de AGROROMANIA. Romania si Bulgaria vor fi nevoite sa faca noi concesii, cu alte cuvinte sa le mai oferim ceva - ori din privatizari, ori din liberalizarea pietei (vezi capitolul energie).

De asemenea, cei doi oficiali au hotarat sa isi armonizeze punctele de vedere fata de propunerea Comisiei Europene privind noua Politica Agricola 2014-2020, precum si fata de noua politica piscicola 2014-2020.

Impreuna suntem mai puternici, mai bine reprezentati in noua Politica Agricola Comuna


Ministrul roman a transmis omologului sau invitatia de a participa in luna mai la o intalnire a tarilor est europene, membre UE, la Bucuresti.

Intalnirea reprezentantilor celor sapte tari est europene va avea scopul de a definitiva pozitia comuna fata de propunerile Comisiei Europene pentru politicile agricole viitoare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016