Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR a acordat sprijin financiar de peste 1.350.000 de euro grupurilor de producători recunoscute preliminar şi organizaţiilor de producători în sectorul fructe şi legume


Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a recunoscut, până în prezent, 16 grupuri de producători şi o organizaţie de producători din sectorul legume fructe şi a acordat sprijin financiar în valoare totală de 1.358.650 de euro pentru valoarea producţiei comercializate şi pentru investiţii.
Cea mai mare sumă acordată este de 460.000 euro şi a fost obţinută de grupul de producători Paradisul legumelor Curtici – Macea (Arad). Fondurile au fost utilizate la construirea unui depozit în valoare totală de aproximativ 750.000 de euro, sprijinul financiar acordat reprezentând 75% din valoarea depozitului şi 10% din valoarea producţiei comercializată de membrii grupului de producători de legume (procentul maxim eligibil conform prevederilor legislative). Alte grupuri de producători care au primit sprijin financiar sunt:

* SC Brateşleg Grup SRL (Galaţi) – 280.000 euro,
* Societatea Agricolă a Producătorilor de mere Dedrad-Batoş (Mureş) – 166.000 euro
* SC Cerasus SRL (Iaşi) – 80.000 euro
* SC Agroleg Grup SRL (Galaţi) – 75.000 euro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


În ceea ce priveşte organizaţiile de producători în sectorul legume fructe, o singură organizaţie, S.C. Hortifruct Bucureşti, a obţinut sprijin financiar pentru investiţii conform programului operaţional, în valoare de 290.000 euro.

Facem precizarea că grupurile de producători recunoscute preliminar şi organizaţia de producători au inclus în planurile de recunoaştere şi programul operaţional aprobat, investiţii cu o valoare aproximativă de 16 milioane de euro (pentru construcţii şi/sau modernizări depozite, achiziţionare de maşini de sortat, ambalat, etichetat etc.).

Reamintim că, pentru perioada 2010-2013, grupurile şi organizaţiile de producători recunoscute preliminar pot primi sprijin financiar, atât pentru constituire şi facilităţi administrative, cât şi pentru realizarea de investiţi.

Astfel, prin Pilonul I al Politicii Agricole Comune, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale acordă sprijin financiar grupurilor şi organizaţiilor de producători din sectorul legume fructe. Modul de accesare a sprijinului financiar este prevăzut în Hotărârea de Guvern nr. 1078 din 10 septembrie 2008 privind acordarea de sprijin financiar grupurilor de producători recunoscute preliminar şi organizaţiilor de producători în sectorul fructe şi legume, act normativ elaborat în baza Regulamentelor (C.E) 1234/2007,1580/2007 şi 1182/2007.

Informaţii suplimentare

Grupurile de producători în sectorul fructe şi legume beneficiază de finanţare în cadrul organizării comune de piaţă, astfel:

* ajutor financiar în vederea constituirii şi facilitării activităţilor administrative: sprijin financiar de 10% din valoarea producţiei comercializate;
* ajutor financiar acordat direct, care să acopere 75% din valoarea investiţiilor eligibile conform planului de recunoaştere.

Beneficiarii acestor forme de sprijin pot utiliza sprijinul financiar în vederea promovării produselor prin construirea de depozite legume fructe, achiziţionarea de maşini de sortat, ambalat, etichetat, instalaţii frigorifice pentru păstrare şi condiţionare, asigurând produselor îndeplinirea standardelor de conformitate şi calitate pentru a fi livrate pieţei de consum. Totodată, aceste forme asociative pot achiziţiona reţea de magazine unde se poate comercializa producţia de legume-fructe.

Organizaţiile de producători în sectorul fructe şi legume pot beneficia de sprijin financiar, după cum urmează:

* Ajutor financiar de până la 4,6 % din valoarea producţiei comercializate;
* Sprijinul financiar comunitar pentru organizaţiile de producători este egal cu valoarea contribuţiilor financiare ale membrilor sau ale organizaţiei de producători plătite efectiv, dar limitat la 50% din valoarea reală a cheltuielilor suportate de organizaţia de producători, conform programului operaţional aprobat.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016