Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Rosiile romanesti, sigure pentru consum

madr-rosiile-romanesti-sigure-pentru-consum

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) arata ca rosiile romanesti sunt sigure pentru consum.


"In urma verificarilor efectuate pana la data de 13 iunie 2019, tomatele aflate pe piata sunt sigure pentru consum si nu s-au depistat depasiri ale reziduurilor de pesticide peste limita maxima admisa", precizeaza MADR intr-un comunicat citat de Agerpres.
 
Astfel, a fost prelevat un numar de 329 probe, din mai multe judete din tara, din care 243 au fost analizate, iar 86 sunt in lucru.
 
Autoritatea Nationala Fitosanitara (ANF) efectueaza in aceasta perioada controale in piete si la locul de productie (sere si solarii) dupa recoltare, in vederea prelevarii de probe de rosii de la producatorii inscrisi in Programul guvernamental de sprijin pentru tomate, in scopul determinarii calitatii acestora, in special pentru a determina eventuala prezenta a reziduurilor de pesticide.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Autoritatea asigura consumatorii ca rosiile existente pe piata la aceasta data, din Programul de sprijin pentru tomate, sunt sigure pentru consum, inspectorii fitosanitari constatand ca au fost respectate tehnologiile de cultura. Actiunile de control vor continua in toata tara", se mentioneaza in comunicat.
 
Ministerul Agriculturii a anuntat, la inceputul lunii iunie, ca un numar de 214 beneficiari ai acestui program si-au primit deja banii, in suma totala de 3 milioane lei. Totodata, alte 1.757 de dosare se afla in lucru, urmand ca dupa alimentarea conturilor MADR, banii sa ajunga direct la fermieri, preciza pe 6 iunie MADR intr-un comunicat remis AGERPRES.
 
Directiile Agricole Judetene asteapta depunerea deconturilor justificative pentru cei care au valorificat cantitatea minima necesara de 2.000 kg/1.000 mp, termenul limita de valorificare a productiei obtinute fiind data de 15 iunie 2019.
 
Programul de sprijin pentru tomate, cultivate in sere sau solarii, cu ajutorul caruia producatorii agricoli din Romania sunt sustinuti, se afla in al treilea an de implementare, asigurandu-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate incepand cu luna mai si pana in decembrie.
 
Pentru a primi ajutorul de minimis in valoare de 3.000 de euro/an, producatorii trebuie sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de minimum 1000 mp, sa obtina o productie de minimim 2 kg de tomate/mp si sa valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedita cu documente justificative, de pe suprafata de teren mentionata. De asemenea, acestia trebuie sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu tomate in sere si solarii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016