Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Magiun de prune si bors cu cimbrisor - primele produse traditionale romanesti atestate in UE


Magiunul de prune din Argeş, borşul cu cimbrişor de Brăila şi o serie de produse din carne din Vrancea ar putea fi primele produse alimentare atestate la nivel european ca fiind tradiţionale, a declarat, joi, directorul general al Oficiului Naţional pentru Produse Tradiţionale şi Ecologice (ONPTE), Lucia Romanescu, informeaza Agerpres.
Reprezentantul ONPTE a participat la expoziţia de vinuri şi de produse tradiţionale şi ecologice româneşti, organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentaţiei.

'Magiunul de prune din zona Argeşului, produsele din carne din Vrancea şi borşul cu cimbrişor din Brăila au solicitat atestare pentru a fi considerate tradiţionale pe piaţa românească şi pe cea internaţională', a afirmat Lucia Romanescu.

La nivel naţional, 1.800 de produse alimentare sunt considerate tradiţionale, potrivit sursei citate. '30 la sută dintre acestea sunt produse lactate, 20 la sută de panificaţie şi tot 20 la sută sunt produse din carne', a adăugat reprezentantul ONPTE.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, aceasta a precizat că pentru a căpăta atestarea mai uşor, firmele româneşti care fabrică acelaşi tip de produse ar trebui să se asocieze. 'Asocierea este necesară atât pentru creşterea producţiei, cât şi pentru obţinerea mai rapidă a atestării. Este mai simplu ca o asociaţie să obţină atestarea de a produce şi de a comercializa produse tradiţionale, decât parcurgerea unui proces lung în care mai mulţi producători să se lupte pentru acelaşi tip de produs. Totodată, atestarea poate atrage după sine impunerea unor taxe firmelor care doresc să fabrice acelaşi produs', a explicat aceasta.

Potrivit Luciei Romanescu, înregistrarea produselor tradiţionale româneşti la nivel european ar putea dura aproximativ doi ani.

O parte dintre firmele fabricante de produse tradiţionale şi ecologice româneşti, de vinuri şi de produse alimentare, au participat la expoziţia organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Alimentaţiei, celebrată anual în data de 16 octombrie, de 191 de state ale lumii.

Pe platforma din faţa MADR, acestea au expus mezeluri, produse din carne, lactate, produse de panificaţie, fructe, legume, vinuri.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016