Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mihail Dumitru: România are ocazia să se implice activ în reformarea Politicii Agricole Comune


Mihail Dumitru a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că este important ca în cadrul dezbaterii publice privind reformarea PAC sa existe un dialog permanent la nivelul tuturor celor implicaţi. „Ca stat membru al UE, România are şansa să se implice activ în reformarea PAC astfel încât să fie propuse măsuri în interesul agricultorilor români dar care să fie în consonanţă cu propunerile Comisiei Europene şi ale altor state membre”, a subliniat ministrul.
Referindu-se la faptul că MADR a lansat şi în România dezbaterea privind viitorul Politicii Agricole Comune Mihail Dumitru a precizat că „este foarte important ca fermierii să participe la dezbatere şi viitoarea Politică să aibă acceptul întregii societăţi pentru că ea nu se adresează doar fermierilor ci şi consumatorilor”.

La rândul său, Dacian Cioloş, a subliniat că „Agricultura europeană este un sector major al economiei noastre. PAC este una din marile noastre politici şi poate contribui semnificativ la agenda UE propusă de Comisie în comunicarea „Europa 2020”. Ca să contribuie pe deplin la proiectul european, politica agricolă comună are nevoie de noi reforme”.

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală a adăugat, de asemenea, că „trebuie să-i implicăm pe cetăţeni, societatea civilă, să le dăm posibilitatea să se exprime, să le dăm spaţiul şi timpul necesar în acest scop, pentru ca ulterior, în iniţiativele pe care le vom lua, să putem ţine seama de părerea lor într-o manieră coerentă”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, invitând la dialog, Dacian Cioloş a reiterat dorinţa de a deschide această dezbatere cât mai larg posibil: „Aştept reacţiile şi gândurile agricultorilor, ale asociaţiilor profesionale, dar şi ale asociaţiilor care se ocupă de protecţia mediului, a consumatorilor, a bunăstării animalelor. Reacţiile tuturor celor care lucrează în securitatea alimentară, în dezvoltarea durabilă, în dezvoltarea rurală – în toate aceste domenii conexe ale agriculturii.”

Înaltul demnitar european a anunţat intenţia de a organiza o conferinţă de sinteză a rezultatelor dezbaterii publice, la jumătatea lunii iulie 2010, prilej cu care vor fi discutate principalele idei care se vor desprinde din acest proces. Ele vor putea să alimenteze reflecţiile Comisiei Europene în pregătirea comunicării despre PAC pentru perioada post-2013. Comunicarea, programată pentru sfârşitul lui 2010, va propune diferite opţiuni pentru viitorul agriculturii europene şi al politicii agricole comune.

În final, ministrul agriculturii a subliniat că, foarte important pentru viitorul PAC, este bugetului disponibil după 2013. „Este necesară menţinerea unui buget suficient de consistent, astfel încât să asigure un nivel de trai decent fermierilor, evitarea abandonării zonelor rurale, a activităţilor agricole şi a terenurilor agricole, stimularea menţinerii specificităţii zonelor rurale şi a tradiţiilor locale. De asemenea, să ofere posibilitatea finanţării, cu preponderenţă din bugetul comunitar, a programele majore şi evitarea re-naţionalizării PAC.”

De asemenea, Mihail Dumitru a precizat că va face tot posibilul să extindă dezbaterea cu privire la viitorul politicii agricole comune la nivelul întregii societăţi româneşti.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016