Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii a discutat cu omologul său ungar aspecte privind viitorul politicii agricole comune


Ministrul Mihail Dumitru s-a întâlnit marţi, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu Sandor Fazekas, Ministrul Dezvoltării Rurale din Republica Ungară. Discuţiile dintre cei doi oficiali au vizat, în principal, aspecte privind viitorul politicii agricole comune şi cooperarea bilaterală dintre România şi Ungaria în domeniul agriculturii, pescuitului acvaculturii şi siguranţei sanitar-veterinare.


În cadrul întâlnirii, au fost stabilite temele care vor fi incluse pe agenda viitoarei şedinţe comune de guvern româno-ungară, ce urmează a se desfăşura în luna octombrie a acestui an, în România, teme precum dezvoltarea colaborării în domeniul zootehniei – creşterea animalelor / ameliorarea raselor, colaborarea în domeniul siguranţei alimentelor precum şi reglementări în domeniul pescuitului şi acvaculturii.

Pentru o colaborarea mai strânsă, oficialii celor două state membre UE au fost de acord că se impune instituţionalizarea cooperării bilaterale, în acest cadru urmând a se constitui mai multe grupuri de lucru pe diferite domenii, precum zootehnia şi pescuitul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

În ceea ce priveşte viitorul PAC după 2010, România şi Ungaria susţin menţinerea plăţilor directe şi creşterea cuantumului acestuia, a sumelor acordate pentru dezvoltare rurală şi a celor pentru zone defavorizate. De asemenea, cele două ţări doresc menţinerea actualei arhitecturi a politicii agricole, bazată pe doi Piloni. Totodată, ambele părţi consideră că este nevoie de o simplificare a reglementărilor la nivel european: „Cele două părţi sunt de acord că este nevoie de o simplificare la nivelul reglementării în ceea ce priveşte PAC. Trebuie să facem Politica Agricolă Comună mai uşor de înţeles şi de aplicat, pentru că a devenit foarte tehnică”, a spus ministrul Mihail Dumitru. De asemenea, s-a discutat despre necesitatea simplificării reglementărilor naţionale cu privire la comercializarea produselor obţinute în fermele de subzistenţă, România dorind a prelua şi din soluţiile aplicate în Ungaria.

În urma discuţiilor a rezultat că viziunile celor două state coincid pe marile principii de dezvoltare a PAC.

Pe viitor, cele două instituţii se vor sprijini reciproc şi îşi vor intensifica colaborarea, punând accent pe siguranţa alimentelor, o prioritate pentru noul Guvern de la Budapesta, dar şi pentru România şi, în acelaşi timp, pe diminuarea traficului ilegal de animale şi de produse agroalimentare, atât la frontieră cât şi prin tranzitul pe teritoriul celor două state.

De la 1 ianuarie 2011, Ungaria va prelua preşedinţia Uniunii Europene, perioadă extrem de importantă pentru dezbaterile privind reforma Politicii Agricole Comune. Mihail Dumitru a anunţat că în această perioadă, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va trimite un reprezentant la ministerul de resort de la Budapesta în vederea familiarizării cu procedurile de lucru în astfel de situaţii şi pentru a beneficia de experienţa colegilor din Republica Ungară.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016