Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii da vina pe comercianti pentru criza laptelui

ministrul-agriculturii-da-vina-pe-comercianti-pentru-criza-laptelui

Potrivit lui Achim Irimescu, acestia nu au inteles semnalul pietei si nu au scazut preturile la raft atunci cand acestea au scazut la producatori, spre deosebire de cei din alte tari care au procedat astfel si au reusit sa evite o criza la fel de acuta precum cea din Romania.


Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, referindu-se la nemultumirile producatorilor de lapte legate de faptul ca nu au cui sa isi vanda produsele, ca piata de profil este blocata in Romania din cauza unei crize internationale in domeniu, precizand, ca nici comerciantii din tara nu au inteles semnalul pietei si nu au scazut preturile corespunzator cu reducerea acestora la producator.
 
„Eu nu cumpar, de cand am ajuns in Romania, lapte sub 4,50 lei in magazin si am venit in noiembrie. Ce s-ar fi intamplat daca pretul se reducea, ca si pretul la producator, macar cu 40%? Eu mergeam in magazin si, in loc sa cumpar un litru, cumparam doi. Chestiunile sunt foarte simple: piata nu functioneaza, aici e problema, de aceea legea pe care a adoptat-o Parlamentul are un rol foarte important. Din pacate, comerciantul nu a inteles semnalul pietei. Ar trebui ca in momentele acestea grele sa fie comerciantul alaturi de noi. Din pacate, nu s-a intamplat acest lucru. Imi pare rau ca o spun, dar asta e realitatea”, a afirmat Irimescu,
 
El a dat exemplul Germaniei, spunand ca, intr-un context similar, in aceasta tara pretul la consumator s-a redus corespunzator cu cel de la producator.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

„La noi nu se intampla lucrul acesta. Suntem pe o piata unde nu e la indemana producatorului sa regleze pretul si nici a statului. Piata nu se autoregleaza dintr-un blocaj. De aceea e atat de necesara aceasta lege si de aceea Guvernul a sustinut-o. Tare ne-am bucura daca si in Romania s-ar intampla un fenomen similar in care, daca macar sufera producatorul, sa se regaseasca la consumator aceasta diferenta de pret. Sigur, e piata libera, e greu sa intervii, dar mi-am exprimat speranta ca si consumator din Romania in ceea ce priveste aplicarea legii pe care Parlamentul a adoptat-o”, a aratat ministrul.
 
El a explicat ca aceasta criza a laptelui, alaturi de cea a carnii de porc, este cauzata de embargoul Federatiei Ruse.
 
„Sigur, nu e piata rusa singura care absoarbe. Eu sunt convins si cred in agricultura. Agricultura e viitorul. E adevarat ca e o conjunctura extrem de nenorocita in aceasta perioada. E adevarat ca s-a intarziat cu cel putin doua luni plata fondurilor europene pentru agricultura, platile directe in principal, dar ar fi normal ca fermierul sa fie cel care este performant, sa nu astepte subventia. Eu m-as bucura ca subventia sa vina ca un sprijin suplimentar pentru a va permite sa achizitionati tehnologie ultramoderna, sa fiti ultra-competitivi. Subventiile europene sunt destinate tocmai pentru a compensa faptul ca aplicati norme foarte inalte in agricultura”, a punctat Irimescu. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016