Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministrul Agriculturii da vina pe comercianti pentru criza laptelui
Potrivit lui Achim Irimescu, acestia nu au inteles semnalul pietei si nu au scazut preturile la raft atunci cand acestea au scazut la producatori, spre deosebire de cei din alte tari care au procedat astfel si au reusit sa evite o criza la fel de acuta precum cea din Romania.
„Eu nu cumpar, de cand am ajuns in Romania, lapte sub 4,50 lei in magazin si am venit in noiembrie. Ce s-ar fi intamplat daca pretul se reducea, ca si pretul la producator, macar cu 40%? Eu mergeam in magazin si, in loc sa cumpar un litru, cumparam doi. Chestiunile sunt foarte simple: piata nu functioneaza, aici e problema, de aceea legea pe care a adoptat-o Parlamentul are un rol foarte important. Din pacate, comerciantul nu a inteles semnalul pietei. Ar trebui ca in momentele acestea grele sa fie comerciantul alaturi de noi. Din pacate, nu s-a intamplat acest lucru. Imi pare rau ca o spun, dar asta e realitatea”, a afirmat Irimescu,
El a dat exemplul Germaniei, spunand ca, intr-un context similar, in aceasta tara pretul la consumator s-a redus corespunzator cu cel de la producator.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
valabila 48h
„La noi nu se intampla lucrul acesta. Suntem pe o piata unde nu e la indemana producatorului sa regleze pretul si nici a statului. Piata nu se autoregleaza dintr-un blocaj. De aceea e atat de necesara aceasta lege si de aceea Guvernul a sustinut-o. Tare ne-am bucura daca si in Romania s-ar intampla un fenomen similar in care, daca macar sufera producatorul, sa se regaseasca la consumator aceasta diferenta de pret. Sigur, e piata libera, e greu sa intervii, dar mi-am exprimat speranta ca si consumator din Romania in ceea ce priveste aplicarea legii pe care Parlamentul a adoptat-o”, a aratat ministrul.
El a explicat ca aceasta criza a laptelui, alaturi de cea a carnii de porc, este cauzata de embargoul Federatiei Ruse.
„Sigur, nu e piata rusa singura care absoarbe. Eu sunt convins si cred in agricultura. Agricultura e viitorul. E adevarat ca e o conjunctura extrem de nenorocita in aceasta perioada. E adevarat ca s-a intarziat cu cel putin doua luni plata fondurilor europene pentru agricultura, platile directe in principal, dar ar fi normal ca fermierul sa fie cel care este performant, sa nu astepte subventia. Eu m-as bucura ca subventia sa vina ca un sprijin suplimentar pentru a va permite sa achizitionati tehnologie ultramoderna, sa fiti ultra-competitivi. Subventiile europene sunt destinate tocmai pentru a compensa faptul ca aplicati norme foarte inalte in agricultura”, a punctat Irimescu.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.67 din 3 voturiIdei de afaceri in agricultura