Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modele de succes: ferma de vaci din comuna Tarzii, a omului de afaceri Adrian Porumboiu


Adrian Porumboiu, a inaugurat una din cele mai moderne ferme de vaci din România, la standarde europene. Pe locul unde, cu ani în urmã, erau doar niste ruine ale unei foste ferme de vaci de lapte s-a ridicat, într-un an si jumãtate, o fermã europeanã, cu dotãri cum putine unitãti din România se pot lãuda, scria in urma evenimentului de deschidere cotidianul local Adevarul de Vaslui.
Nu mai putin de douã plombe, în care sunt 370 de capete de animale de mare productivitate, vaci Holstein, în majoritate, au fost ridicate pe locul fostelor hale. Alãturi de acestea, a fost ridicatã o clãdire multifunctionalã, în care existã depozit de furaje, o camerã frigorificã, un atelier mecanic si diesel-generator, pentru situatiile în care se întrerupe furnizarea cu energie electricã, din sistemul national. Tot de la zero a fost construitã si clãdirea sediului administrativ, care are acum spatii pentru specialisti, pentru laboratoare, salã de mese si tot ce este nevoie pentru functionarea complexului, mai preciza sursa mentionata.

Conform datelor oficiale ale Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APDRP), proiect SAPARD a avut titlul: Modernizare ferma de vaci cu lapte Tarzii, com. Oltenesti, jud. Vaslui, iar valoarea proiectului s-a ridicat la 3.700.000 Euro, din care fondurile nerambursabile acordate prin Programul SAPARD 1.000.000 Euro.

Ferma a fost construită acum 25 de ani şi a fost gândită iniţial pentru o exploatare intensivă a animalellor în sistem legat, însă prin acest proiect s-a propus adoptarea noilor tehnologii de creştere a animalelor în sistem de stabulaţie liberă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Proiectul de modernizare a fermei Târzii a cuprins următoarele activtăţi:

  • reabilitarea clădirilor existente şi dotarea acestora cu spaţii de odihnă, front de furajare, perii rotative, adăpători izoterme, sisteme de evacuare a dejectiilor, sistem de alăptare a viţeilor

  • reabilitarea şi redimensionarea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică

  • construirea unor noi obiective - Sală de Muls, Platformă de dejectii, Gospodarie de apa, Siloz, Fânar

  • dotarea Sălii de muls cu utilaje şi echipamente performante produse de unul dintre liderii de pe piaţa echipamentelor din acest domeniu, sală de muls în sistem paralel 2 x 10 complet automatizată, poartă de selecţie, tanc de răcire şi stocare a laptelui cu o capacitate de 8000 litri

  • dotarea fermei cu remorcă tehnologică, remorcă vidanjă, greblă de adunat făn, greblă de răvăşit fân, cositoare, încărcător frontal, presă de balotat

  • popularea fermei cu 280 de vaci pentru lapte din rasa "Holstein Friesen" cu un înalt potenţial genetic şi productiv


Investiţia realizată a condus la optimizarea sistemului de producţie şi la obţinerea de lapte materie primă cu proprietăţi calitative superioare atât din punct de vedere al proprietăţilor nutritive cât şi în ceea ce priveşte încadrarea în normele şi standardele sanitar-veterinare în vigoare.

Producţia zilnică medie de lapte este de 27 litri / cap de vacă, lapte conform, care se încadrează în categoria "A" de calitate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016