Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu avem un termen sigur privind reluarea exporturilor de alimente in Federatia Rusa

nu-avem-un-termen-sigur-privind-reluarea-exporturilor-de-alimente-in-federatia-rusa

In luna octombrie, o delegatie condusa de ministrul agriculturii, Daniel Constantin, s-a intalnit cu reprezentantii ministerului de resort din Federatia Rusa. Discutiile s-au axat in jurul subiectului exportului de produse agroalimentare din Romania pe piata ruseasca. In urma intalnirii, cele doua parti au convenit ca specialisti ai serviciului sanitar-veterinar din Rusia sa participe la o misiune de audit in Romania, la companiile care doresc sa isi exporte produsele. Daca specialistii rusi isi vor da acordul, se pare ca de anul urmator Romania isi va relua exporturile catre est. Potrivit celor mai noi declaratii ale oficialilor, insa, nu exista un termen sigur.


"Vizita specialistilor Serviciului Federal pentru Inspectia Veterinara si Fitosanitara al Federatiei Ruse in Romania este un eveniment de o importanta deosebita pentru ca suntem al doilea stat care face acest lucru, dupa Germania, ceea ce inseamna ca exista aceasta deschidere si interes din partea Rusiei pentru produsele noastre. Este un efort al ministrului roman al Agriculturii pentru ca redeschiderea acestor discutii cu Federatia Rusa au inceput in urma cu trei luni si au fost finalizate odata cu vizita ministrului in Rusia. Consider ca este un succes pentru ca Rusia este o piata pe care am pierdut-o de-a lungul timpului", a declarat pentru Agerpres secretarul de stat Daniel Botanoiu.

Reprezentantul MADR a afirmat ca nu vor putea fi exportate orice produse agroalimentare pe aceasta piata pentru ca Romania este inca deficitara pe anumite segmente si acestea trebuie reglate, in primul rand, pe piata interna.

"Nu vom vedea toate produsele agroalimentare romanesti pe piata Rusiei pentru ca sunt anumite produse unde suntem deficitari si trebuie sa le reglam la nivelul productiei si pietei noastre, dar avem produse foarte bune, care fac fata cu succes pe aceasta piata. Ma refer aici la o serie de alimente procesate, produse din carne, vin si miere", a adaugat oficialul MADR.

Acesta considera ca dupa cele 14 zile de evaluari efectuate de specialistii rusi la unitatile romanesti de productie si procesare carne va fi incheiat un protocol cu masurile care ar mai trebui luate, iar dupa finalizare se va incheia efectiv un acord de reluare a schimburilor comerciale cu Rusia pe acest segment.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Dupa evaluarea serviciilor veterinare ruse se va incheia un protocol cu ce ar mai trebui refacut sau modificat si pe urma se va semna acest acord prin care vom putea sustine schimburile cu Rusia. Nu pot da un termen, dar noi incercam sa facem acest lucru cat mai repede", a adaugat Daniel Botanoiu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton