Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oierii au dat o lectie despre cum trebuie sa lupti pentru a-ti apara drepturile

oierii-au-dat-o-lectie-despre-cum-trebuie-sa-lupti-pentru-a-ti-apara-drepturile

In urma protestului organizat marti acestia au convins parlamentarii si autoritatile sa modifice prevederile aberantecare faceau referire la numarul de caini de la stana si la interzicerea pasunatului pe terenurile proprii.


Fara a se mobiliza cu saptamani inainte pe retelele de socializare, fara a forma grupuri on-line in care sa discute cum va decurge protestul, ce vor striga sau ce lozinci vor afisa, crescatorii de ovine au dat marti o lectie societatii civile despre ceea ce inseamna cu adevarat un protest in strada si cum trebuie sa lupti pentru drepturile care ti se cuvin.
 
Acestia au demonstrat ca nu prin marsuri ale tacerii ori lupte cu jandarmii pentru ocuparea intersectiei din centrul Capitalei fara un scop anume se pot rezolva lucrurile, ci este nevoie doar de multa hotarare pentru a schimba intr-adevar ceva.
 
In cadrul protestului programat pentru marti, acestia au luat cu asalt sediul Parlamentului, indignati si de indiferenta cu care actiunea lor era tratata de alesii din interior si de faptul ca acestia erau preocupati in special sa-si voteze pensii speciale decat sa se intereseze de doleantele celor cateva mii de oieri adunati in strada.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Fara a fi violenti ci doar extrem de hotarati, au fortat intrarea in sediul Parlamentului, reusind sa treaca de cordonul de jandarmi fara a se angaja in conflicte inutile cu acestia, chiar daca importiva lor s-au folosit la un moment dat si gaze lacrimogene.
 
Au mers hotarati inainte si au ajuns pana la portile parlamentului, abia atunci facandu-si vocile auzite si abia atunci fiind luati in seama de televiziunile de stiri care pana atunci aproape ca nu acordasera nicio atentie actiunii de protest.
Despre prestatia senatoarei Cristiana Anghel, nici nu se mai cuvine a fi facuta vreo precizare, fosta invatatoare care a ajuns in parlament dupa ce a facut greva foamei de dragul imaginii dovedindu-si inca o data limitele si faptul ca statutul de reprezentant al al poporului nu i se potriveste deloc.
 
Oierii nu s-au lasat pana cand reprezentantii lor nu au fost primiti la discutii in Parlament, si nu au plecat acasa decat spre seara, dupa ce au primit asigurari ca articolele de lege importiva carora protestasera vor fi modificate.
 
In acest sens, a fost semnat un protocol intre Comisia de Agricultura din Camera Deputatilor, Ministerele Agriculturii si Mediului si Federatia Agrostar, protocol care parafeaza modificarea unor articole din Legea Vanatorii.
 
Acesta are doua puncte, primul facand referire la modificarea prin Ordonanta de Urgenta a celor doua articole controversate din Legea Vanatorii, respectiv cele referitoare la pasunat si la numarul de caini pe care crescatorii de animale il pot folosi pentru protejarea stanii, iar punctul doi prevede constituirea unui grup de lucru, in perioada urmatoare, format din cele patru parti semnatare, care va modifica toate prevederile legale in vigoare cu incidenta asupra bunei desfasurari in sectorul agricol.
 
Presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, Marcel Andrei, a subliniat ca oierii nu pot fi de acord cu aceasta lege deoarece incalca flagrant dreptul de proprietate, iar animalele au nevoie de miscare.
 
„Nu putem fi de acord cu aceasta lege pentru ca ne incalca flagrant dreptul de proprietate. Se stie ca animalele au nevoie de miscare. La ora actuala venim dupa un an de seceta, cu o baza furajera precara, pentru ca nu am reusit sa asiguram necesarul de furaje pentru a scoate animalele din iarna, trebuie sa le si plimbam. Multi crescatori sunt si producatori agricoli. Daca are infiintata o cultura de porumb nu mai investeste sa o recolteze, prefera sa o consume direct animalele. Sa nu fie lasati sa dispuna, atata timp cat platesc taxe si impozite pe acel teren, sa dispuna dupa cum cred ce cuviinta de terenul lor este ceva anormal. Referitor la caini, sa stiti ca fiecare crescator de animale tine caini in functie de necesitati. La un atac de haita de 4-5 lupi nu stiu ce poti sa faci la zona de deal cu doi caini, sau la un atac al ursului. Noi vrem ca aceasta lege sa fie suspendata”, a subliniat presedintele sindicatului oierilor.

Sursa foto: Libertatea.ro
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016